Title Image

Blog

2016 Laguna Seca voorbeschouwing

VAN DER MARK KLAAR VOOR LAGUNA SECA EN DE ‘CORKSCREW’

  |   News Racing

Het Honda WorldSBK-duo, Michael van der Mark en Nicky Hayden, zijn klaar voor de negende ronde van het 2016 WK Superbike-seizoen, dat komend weekeinde verreden wordt op de 3,610 kilometer lange Laguna Seca Raceway in Monterey, California. Het is het laatste WK Superbike-evenement voor de zomerstop die twee maanden gaat duren. De wedstrijd op Laguna Seca is daardoor nog specialer, terwijl het normaal gesproken ook al een zeer bijzonder weekeinde is voor teams, rijders en fans.

Na het podium van Misano hoopt Van der Mark de vorm vast te kunnen houden in Amerika. De 23-jarige Rotterdammer kwam één keer eerder in actie op Laguna Seca, inclusief de beroemde Corkscrew, en heeft een zevende plaats als beste resultaat. Dankzij de ervaring van vorig jaar en de flink verbeterde Honda CBR1000RR Fireblade SP kijkt Van der Mark uit naar de wedstrijden op het spectaculaire circuit.

Michael van der Mark: “Na ons podium in Misano lijkt het erop dat we eindelijk de vorm van begin dit seizoen hebben teruggevonden. De testdag na de races verliep ook goed en gaf ons de kans om veel verschillende dingen te testen. Hopelijk kunnen we het momentum vasthouden op Laguna Seca. Mijn doel is top-5, maar als we voor de zomerstop nog een podium kunnen pakken, zou het helemaal fantastisch zijn. Ik kan niet wachten tot de eerste training omdat ik er echt van hou om te rijden op Laguna Seca. Het circuit is fantastisch en dat geldt ook voor de fans. Hopelijk kunnen we ze trots maken!”