Title Image

Blog

Voorbeschouwing Misano 2016

VAN DER MARK EN HAYDEN KLAAR VOOR MISANO

  |   News Racing

Het Honda WorldSBK Team is terug in Italië voor de achtste ronde van het 2016 FIM Superbike Wereldkampioenschap. De tweede Italiaanse wedstrijd van dit seizoen wordt verreden op het Misano World Circuit ‘Marco Simoncelli’, hetzelfde circuit waar begin deze maand Michael van der Mark, Nicky Hayden en het Nederlandse Honda SBK-team een succesvolle eendaagse test hadden.

In zijn eerste SBK-seizoen pakte Van der Mark twee top-10-klasseringen op Misano, nadat hij er een jaar eerder tweede werd in het WK Supersport. Dankzij de eerdere test heeft Van der Mark het goede gevoel met de Honda CBR1000RR Fireblade SP weer te pakken, het gevoel dat hem zo veel succes bracht aan het begin van het seizoen. Daardoor is het doel van ‘Magic Mike’ om zich in Misano weer te gaan bemoeien met de topklasseringen.

Michael van der Mark: “Tijdens de test in Misano vond ik het goede gevoel met mijn Fireblade opnieuw. We hadden die test zeker nodig en ik wil het team en Honda bedanken dat ze dit mogelijk gemaakt hebben. Het is tijd voor ons om een goed weekend te hebben en weer terug te keren daar waar we horen. Het is de tweede helft van het seizoen dus elke wedstrijd is cruciaal voor de eindklassering en we kunnen niet meer tevreden zijn met ‘OK-resultaten’. Ik kijk echt uit naar het weekend en hopelijk kunnen we de prestaties neerzetten, waar we voor naar Misano komen.”