Title Image

Blog

2016 Chang International Circuit vrijdag

VAN DER MARK AAN KOP IN HET WORLDSBK NA EERSTE DAG THAILAND

  |   News Racing

De eerste trainingsdag van de tweede ronde van het WK Superbike in Thailand zit erop voor het Honda WorldSBK Team. Na twee vrije trainingen was het Michael van der Mark die de snelste ronde wist te klokken op het Chang International Circuit, terwijl Nicky Hayden veelbelovend zesde werd bij z’n eerste bezoek aan dit circuit. Beide Honda-coureurs zijn door het sterkte optreden direct gekwalificeerd voor Superpole 2.

Michael van der Mark begon het weekeinde ‘op safe’ omdat de circuitomstandigheden verre van ideaal waren. Pas toen het asfalt schoongereden was en er dus meer grip was, schroefde de Rotterdammer het tempo omhoog. Hij eindigde deze sessie op de Honda CBR1000RR Fireblade SP als vierde. In de middag wisten de 2014 Wereldkampioen Supersport en zijn crew een aantal grote stappen voorwaarts te maken en dat vertaalde zich in de eerste plaats na twee vrije trainingen dankzij een fantastische 1.34,629.

Michael van der Mark (1e / 1.34,629): “Ik ben zeer tevreden hoe het vandaag verlopen is. In de ochtend was de baan nog niet schoongereden en daardoor besloot ik niet te veel risico’s te nemen. Het was door die omstandigheden haast onmogelijk om constant te zijn, al had natuurlijk iedereen daar last van. Aan het einde wist ik nog een paar posities te verbeteren, maar het resultaat was desondanks niet waar ik vooraf op hoopte. In aanloop naar de tweede sessie pasten we veel aan en meteen was het gevoel goed. Later, na wederom een grote stap voorwaarts, kwamen de echt snelle ronden. Door nog een paar kleine wijzigingen wist ik zelfs in m’n laatste ronde de beste tijd te rijden. Ik ben dus erg tevreden en kijk uit naar morgen. Tijdens het kleine beetje extra tijd dat we zaterdag hebben, zal de focus liggen op de racesnelheid.”