Title Image

Blog

MAGIC MICHAEL PAKT EERSTE YAMAHA-PODIUM IN RACE 2 OP PORTIMAO

  |   News Racing

Pata Yamaha Official WorldSBK Team-rijder Michael van der Mark heeft vandaag op Portimao zijn eerste podium voor Yamaha gepakt tijdens de tiende ronde van het 2017 Superbike Wereldkampioenschap. Michael startte vanaf de eerste rij en bracht zijn Yamaha als tweede binnen, en staat nu zesde in de tussenstand. Alle ogen waren op Van der Mark gericht nadat hij werd opgeroepen als vervanger van de geblesseerde Valentino Rossi binnen het Movistar Yamaha MotoGP-team tijdens de GP van Aragon volgend weekeinde. En uitgerekend op Portimao behaalde hij zijn beste resultaat tot nu toe voor Pata Yamaha. Na de start had hij echter niet het gripniveau om tot het maximale te pushen en zakte daardoor naar de vijfde plaats. Daarna vond hij een goed ritme en reed het gat voor hem dicht.

In de vierde ronde passeerde hij Leon Camier en dankzij ongelooflijk strakke rondentijden wist hij in ronde elf Laverty voorbij te komen. Naar het einde toe wist hij even snel te rijden als Chaz Davies, die voor hem lag. Met nog drie ronden te gaan, viel Davies en dus promoveerde Michael naar de tweede plaats. Ook daarna bleef hij hard doorrijden en – nadat hij eerder buiten zijn schuld om het podium miste in Misano – wist hij nu wel als tweede de finishlijn te passeren. Tot grote vreugde van zijn team en zijn fans schreef hij zo 20 punten bij aan zijn totaal en daardoor staat hij nu zesde met 166 punten. Slechts drie minder dan zijn teamgenoot Lowes.

Michael van der Mark: “Het is fantastisch om na alle pech nu wel op het podium te staan. Soms hadden we problemen met de setup en we waren al een paar keer dichtbij het podium. Het was zeker niet gemakkelijk, maar ik wist dat ik een goede pace had en starten vanaf de tweede plaats hielp enorm. In het begin miste ik wat grip en daardoor kon ik de koplopers niet volgen. Toen vond ik wel mijn ritme. Het was een erg lastige race, maar ik was sneller dan de jongens achter mij. Ik had geluk dat Chaz Davies viel en ik ben zo blij met dit eerste podium voor Yamaha. We hebben zo hard gewerkt dit jaar en ik ben blij dat ik mijn team en Yamaha kan belonen met een podium. Als je eindelijk op het podium staat, krijg je meer zelfvertrouwen omdat je weet dat je het kunt. Alles viel op z’n plaats vandaag en het is altijd fijn om op het podium te staan. Nu wil ik dit gevoel elke race. We hebben een goede basissetup gevonden die het overal goed moet doen, dus starten we in Magny-Cours met deze motor na de test van morgen waar we alleen een paar dingen moeten aanpassen. Ik kijk echt uit naar de volgende race!”

Resultaten
Warm up

Race 2