Title Image

Blog

Michael van der Mark 2017 Misano zondag

MAGIC MICHAEL KNAP VIERDE IN RACE 2 OP MISANO

  |   News Racing

Pata Yamaha Official WorldSBK Team-rijder Michael van der Mark heeft vandaag op indrukwekkende wijze teruggeslagen na de pech van gisteren. Tijdens de tweede race van de zevende ronde van het WK Superbike op Misano knokte hij zich een weg naar voren om uiteindelijk vierde te worden, ondanks wederom een technisch probleem aan zijn achterband.

Van der Mark was erop gebrand om terug te slaan nadat hij in Race 1 – liggend aan de leiding – crashte door een technisch probleem met zijn band. Hij startte vanaf de twaalfde plaats en vanaf het moment dat de rode lichten uitgingen zette hij alles op alles om zich een weg naar voren te banen. Hij wist daarbij onder andere zijn teamgenoot Alex Lowes bij te halen en hem te passeren voor de zesde plaats nadat Lowes iets te wijd ging in de negende ronde. Daarbij wist Michael ook meteen Laverty te passeren.

Vervolgens deed hij z’n best om op de rijders voor hem in te lopen. Hij reed dezelfde rondetijden als de koplopers en nadat een rijder voor hem moest opgeven lag hij in de achttiende ronde vierde. Helaas voelde hij op dat moment al een vibratie aan zijn achterband en natuurlijk was hij bezorgd voor een herhaling van het probleem dat hij in Race 1 had. Dit betekende dat hij het tempo iets moest laten zakken, hoewel hij dapper bleef strijden en zo als vierde over de streep kwam. Een evenaring van zijn beste resultaat voor het Pata Yamaha Team in 2017.

Michael van der Mark: “De start was niet perfect, ik wist niet waar ik moest gaan in de eerste bochten, maar één voor één wist ik rijders in te halen. Mede dankzij een paar goede acties. Ik zat achter Alex en had wat problemen om mijn tempo te rijden. Ik was aan het vechten om de fiets te stoppen, maar we hadden niets ten opzichte van gisteren veranderd. Ik zag echter dat de jongens aan kop ook niet het tempo van zaterdag hadden, dus probeerde ik mijn eigen ronden te rijden en zo reed ik naar Alex en Eugene toe.”

“Eerst passeerde ik Alex en daarna Eugene en vervolgens wilde ik het gat naar voren dichten, maar we reden vergelijkbare tijden dus dat lukte niet. Tegen het einde kreeg ik nog een probleem met de achterband. Het is jammer, maar het positieve is dat we vandaag veel punten hebben gepakt. Het beste van het weekend was echter dat ik gisteren zo lang aan de leiding ging. We kunnen niets meer veranderen, dus we zullen de positieve dingen meenemen en ik kijk uit naar Laguna Seca!”

Resultaten
Warm up

Race 2