Title Image

Blog

LASTIGE WEERSOMSTANDIGHEDEN TIJDENS VRIJE TRAININGEN OP MAGNY-COURS

  |   News Racing

Het BMW Motorrad WorldSBK Team keerde vandaag terug in actie voor Ronde 8 van het Wereldkampioenschap Superbike in Magny-Cours, Frankrijk. De openingssessie van het weekend kende wisselende weersomstandigheden, met zelfs regen in het begin, waardoor de meeste rijders in eerste instantie binnenbleven. Michael van der Mark was desondanks direct op snelheid in de laatste minuten van FP1 en eindigde met een snelste ronde van 1’38.542 op P2.

 

Gaandeweg de dag werd het weer steeds beter waardoor FP2 een volledig droge sessie was. Wederom was Van der Mark snel en reed het grootste gedeelte van deze sessie in de top-3. Helaas kende hij aan het einde een technisch probleem en werd daardoor tiende overall.

 

Michael: “Het was, om eerlijk te zijn, echt een prima dag vandaag. Vanmorgen moesten we weliswaar wachten tot de baan droog genoeg was maar toen er eindelijk een droge lijn kwam, had ik direct een goed gevoel met de BMW M 1000 RR. In FP2 begon ik heel goed, maar ik had moeite met het stoppen van de motor omdat het allemaal een beetje te nerveus aanvoelde. Dus we probeerden dat op te lossen. Tegen het einde van de sessie maakte ik met een nieuwe band een fout tijdens een goede ronde en helaas hadden we daarna een mechanisch probleem. Maar over het algemeen voel ik mij prima op de motor. We hebben niet te veel dingen veranderd, dus de basis is goed. We moeten de motorfiets alleen nog wat stabieler zien te maken bij het remmen.”