Title Image

Blog

Michael van der Mark 2017 Aragon zaterdag

KNAPPE VIJFDE PLAATS VOOR VAN DER MARK OP ARAGON

  |   News Racing

Michael van der Mark heeft vandaag een prima vijfde plaats behaald tijdens de eerste FIM Motul Superbike Wereldkampioenschap-race op MotorLand Aragon. Ook tijdens de eerste Europese Superpole-sessie van 2017 liet Van der Mark zien dat hij in Spanje zeer constant en snel is. Met een 1.50,422 pakte Michael namelijk een goede zevende startplaats. Zijn start was indrukwekkend agressief en vervolgens hield hij zich goed staande in een groep waarna hij succesvol in de achtervolging ging op Xavi Forés. Daarmee eindigde Van der Mark als vijfde, slechts één positie achter teamgenoot Alex Lowes.

Dankzij deze resultaten heeft Yamaha morgen een dubbele eerste rij te pakken voor de tweede race op Aragon: Alex vertrekt vanaf pole, Michael vanaf een veelbelovende tweede plek.

Michael van der Mark – 5e, +12,302: “Je wilt, denk ik, natuurlijk altijd je teamgenoot verslaan, maar het is erg positief dat we wederom dicht bij elkaar zitten. Het was een leuke race en we vonden een paar tienden in vergelijking met gisteren. De vijfde en vierde plaats is daarnaast een goede prestatie voor het team en het toont de progressie. Natuurlijk ben ik niet blij om te finishen als vijfde, maar ik ben wel blij dat we veel vooruitgang boeken met de R1 en – zoals ik gisteren al zei – voel ik mij zoveel beter op de motorfiets dan een paar maanden geleden tijdens de eerste test hier. Ik kijk uit naar morgen. We staan beide op de eerste startrij en dus kan het erg interessant gaan worden.”

Resultaten
Superpole

Race 1