Title Image

Blog

Imola Preview 2016

HONDA WORLDSBK TEAM WIL OP IMOLA MOMENTUM VASTHOUDEN

  |   News Racing

Op het ‘Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari’ in Imola vindt komend weekeinde de vijfde ronde van het 2016 WK Superbike-seizoen plaats. Honda WorldSBK Team-rijders Michael van der Mark en Nicky Hayden zijn na de podiums van Assen klaar voor de races over het 4,936 kilometer lange iconische Italiaanse circuit.

Twee zaterdagen geleden zorgde Van der Mark voor een prachtige show op ‘zijn’ TT Circuit dat helaas met nog twee ronden te gaan met een valpartij eindigde. In de tweede manche, een dag later, pakte de Rotterdammer een knappe derde plaats, alweer z’n vierde podium van dit jaar. Vanwege een seizoen ervaring in het WK Superbike en vanwege de perfecte samenwerking met zijn Honda CBR1000RR Fireblade SP kijkt de Rotterdammer vol vertrouwen uit naar de races in Italië.

Michael van der Mark: “Ik kijk echt uit naar Imola, een baan waar ik graag rij. Ik ben er vanwege de grote verbeteringen aan de Fireblade en de resultaten van de eerste vier races vrij zeker van dat we veel competitiever zullen zijn dan vorig jaar. Gezien de vele podia die we tot nu toe hebben verzameld is mijn doel voor de Italiaanse ronde op zijn minst top-5. Het team en ik hebben een aantal ideeën om de afstelling van de motor te verbeteren en we zullen een aantal nieuwe dingen proberen waarvoor we in Assen geen tijd hadden. Ik kan niet wachten om weer de baan op te gaan.”