Title Image

Blog

HOGE VERWACHTINGEN BIJ PATA YAMAHA IN AANLOOP NAAR DUBBEL RACEWEEKEINDE OP ARAGÓN

  |   News Racing

Het Pata Yamaha WorldSBK Official Team with Rizla staat te popelen om tijdens de komende twee ronden van het FIM Superbike Wereldkampioenschap opnieuw te strijden voor de overwinning. Er wordt dit weekend en volgende weekeinde gereden op MotorLand Aragón, eerst onder de naam van Aragón en een week later onder de naam van Teruel. Beide evenementen komen na een zeer succesvolle seizoenherstart voor Pata Yamaha: in elke race op Jerez en Portimão stond telkens minstens één Yamaha R1 op het WorldSBK-podium.

 

Onlangs testten Pata Yamaha-rijders Michael van der Mark en Toprak Razgatlıoğlu op Aragón en reden gezamenlijk 254 ronden, waarbij de focus lag op grip aan de achterkant in warme omstandigheden, vergelijkbaar met de temperaturen die dit weekend worden verwacht.

 

Het circuit van Aragón is met 5,077 kilometer de langste van de WorldSBK-kalender en kenmerkt zich door een mix van snelle vloeiende doordraaiers, krappe langzame bochten en een recht stuk van een kilometer lang. Van der Mark eindigde er tot nu toe met zijn R1 liefst vier keer in de top-5, in 2017 en 2018.

 

Michael van der Mark: “Ik ben erg blij om weer te gaan racen! Het worden spannende wedstrijden denk ik, omdat we een paar weken geleden een zeer goede test hadden met een aantal andere topteams in Aragón. We kijken er dus naar uit om weer te gaan racen! Mijn doel voor dit weekend is om mijn eerste podiumplaats in Aragón te behalen en hopelijk kunnen we ook strijden voor de overwinning. Ik denk dat we goede vooruitgang hebben geboekt tijdens de test, dus we zijn klaar om te racen en ik kan niet wachten om het weekend te beginnen.”