Title Image

Blog

HET BMW MOTORRAD WORLDSBK TEAM VOLTOOIT OPENINGSDAG OP ESTORIL

  |   News Racing

Na een indrukwekkend openingsweekeinde op MotorLand Aragon, kwamen BMW Motorrad WorldSBK Team-rijders Michael van der Mark en Tom Sykes (GBR) vandaag in actie op het Portugese Estoril.

 

In de eerste sessie had de BMW M 1000 RR van Michael van der Mark helaas een technisch probleem waardoor Michael het grootste deel van de sessie moest missen. Hij reed uiteindelijk slechts 4 ronden met als resultaat P16. In de middagsessie lag de baantemperatuur hoger, wat het moeilijk maakte voor iedereen. Desondanks kende Michael van der Mark meer geluk, aangezien hij waardevolle ronden kon rijden op het circuit van 4,182 kilometer lang. Dankzij een 1’38.293 eindigde hij op P12, nipt buiten de top-10.

 

“Het was geen gemakkelijke vrijdag, want helaas verloren we vanmorgen het grootste deel van de sessie door een technisch probleem, waardoor er veel belangrijke tijd verloren ging. In de sessie van vanmiddag had ik in de openingsfase moeite met de grip van de motor. We hebben daarom tijdens de sessie een aantal wijzigingen aangebracht, wat een grote verbetering opleverde. Daardoor was ik in staat om mijn rondetijd te verbeteren, waar ik blij mee ben. Voor ons is het belangrijkste om morgenochtend een volledige sessie af te kunnen ronden om zo meer vooruitgang te kunnen boeken.”