Title Image

Blog

HET BMW MOTORRAD WORLDSBK TEAM START HET SEIZOEN 2021 OP MOTORLAND ARAGON

  |   News Racing

Het BMW Motorrad WorldSBK Team voltooide vandaag dag 1 van het Wereldkampioenschap Superbike 2021 op MotorLand Aragon. Slechts twee weken na de test op dit circuit, was dit de eerste keer dat alle deelnemers samen op de baan waren.

 

In FP1 deed Michael van der Mark het goed. Omdat hij nog steeds aan zijn BMW M 1000 RR aan het wennen is, maakte het team enkele kleine aanpassingen tijdens de sessie, wat resulteerde in P9 met een 1’50.966, +1.014 achter de snelste man (Toprak Razgatlioglu).

 

In de laatste sessie van de dag steeg de temperatuur op het circuit flink, waardoor een gebrek aan grip beide rijders hinderde. Michael had een ongelukkige crash in T8, waarbij hij gelukkig ongedeerd bleef maar daarna wel de sessie moest uitzitten.

 

In de gecombineerde ranglijst eindigde Michael van der Mark op P11.

 

Michael van der Mark: “Ik denk dat de eerste sessie, vanmorgen, voor ons goed verliep. In het begin misten we wel veel grip, maar tijdens de sessie verbeterden we flink wat betekende dat ik aan het einde van de sessie een aantal goede ronden kon rijden. We begrepen ook beter enkele gebieden waar we aan konden werken – vooral in de remfase – dus dit was een goede stap voor ons. Tijdens de middagsessie was het een stuk warmer en daardoor waren de omstandigheden heel anders. Ik voelde mij goed, maar helaas viel ik in T8. Jammer, want het plan was om een aantal lange runs te doen onder de warme omstandigheden. Vanavond is er helaas veel werk voor de jongens, maar morgen komen we weer sterk terug.”