Title Image

Blog

HET BMW MOTORRAD WORLDSBK TEAM PAKT EERSTE DRIE WORLDSBK-PODIUMS MET DE NIEUWE BMW M 1000 RR

|   News Racing

Een goede zaterdag werd vandaag opgevolgd door een geweldige zondag op Donington Park (GBR). BMW Motorrad Motorsport en het BMW Motorrad WorldSBK Team vierden namelijk de eerste drie podiumplaatsen in het FIM Superbike Wereldkampioenschap voor de nieuwe BMW M 1000 RR. In de Superpole-race eindigden Tom Sykes (GBR) en Michael van der Mark respectievelijk als tweede en derde, terwijl Sykes als derde eindigde in de tweede hoofdrace. Van der Mark kwam in die wedstrijd op een mooie vijfde plaats over de finish.

Het BMW Motorrad WorldSBK Team legde de basis voor het succes in de Superpole-kwalificatie op zaterdag, waardoor Van der Mark en Sykes de Superpole-race mochten beginnen van de tweede en derde plaats. Voor de sprintrace regende het kort, maar het circuit droogde snel op. Net als de meeste rijders kozen de BMW Motorrad WorldSBK Team-coureurs voor intermediate-banden. Beiden vielen aanvankelijk één plaats terug in de eerste ronde, maar heroverden die posities in de tweede ronde en gaven ze daarna niet meer weg. Na tien ronden eindigde Sykes daardoor als tweede en Van der Mark als derde. Niet alleen de eerste WorldSBK-podiums voor de nieuwe M 1000 RR, maar direct ook een dubbel podium.

Omdat de Superpole-race de startopstelling voor race twee bepaalde, hadden ze eveneens een geweldige startpositie met beide rijders weer op de eerste rij. Van der Mark verloor terrein bij de start, maar schoof terug naar de vijfde plaats in ronde 16 om zo opnieuw in de top-5 te eindigen.

“We hebben een hele goede zondag gehad en het was erg mooi vanmorgen in de Superpole-race. De baan was verraderlijk, dus kozen we voor intermediates en dat bleek de juiste keuze. Ik heb er echt van genoten en het was natuurlijk goed om samen met Tom op het podium te eindigen. In de tweede race had ik een redelijk goed gevoel, maar ik had te veel moeite om van richting te veranderen. Ik verloor daar veel tijd in vergelijking met de andere rijders. Maar uiteindelijk eindigden we als vijfde, dus we hebben veel waardevolle punten en het was leuk om te zien dat Tom weer op het podium stond.”