Title Image

Blog

HET BMW MOTORRAD WORLDSBK TEAM BEGINT HET VOORLAATSTE RACEWEEKEINDE VAN HET SEIZOEN 2021 IN ARGENTINIË

  |   News Racing

Het BMW Motorrad WorldSBK Team verwelkomde vandaag de terugkeer naar het circuit van San Juan Villicum in Argentinië voor ronde 13 van het FIM Superbike Wereldkampioenschap. Vrije training 1 begon vanmorgen iets later vanwege een technisch probleem. Direct aan het begin van de eerste training bepaalde Michael van der Mark het tempo, ondanks de zeer zanderige omstandigheden. Doordat de grip in de openingssessie verbeterde, deden de rondetijden dat ook. Michael sloot deze training uiteindelijk af op P13 (1’40.138).

 

In de tweede en laatste vrije training van de dag verbeterde Van der Mark zijn rondetijd van vanochtend flink en eindigde met zijn BMW M 1000RR op P14 (1’39.323).

 

Michael: “Het was zeker niet gemakkelijk vandaag, want het leek er op dat we tegen enkele limieten van de BMW M 1000 RR aanliepen. Vanmorgen gingen we direct naar buiten en de baan was een beetje zanderig, maar we bleven rijden om de baan schoon te krijgen. Uiteindelijk gebruikten we voor de hele sessie maar één set banden, dus we hadden iets meer verwachtingen van FP2. We leken moeite te hebben om de motor goed aan het sturen te krijgen en misten een beetje de flow voor dit circuit. We hebben veel dingen om te verbeteren voor morgen, maar ik ben er vrij zeker van dat de jongens dat voor elkaar gaan krijgen.”