Title Image

Blog

2016 Jerez vrijdag

GOEDE START VAN SPAANSE RONDE VOOR VAN DER MARK

  |   News Racing

De eerste trainingsdag voor de Spaanse ronde van het 2016 FIM WK Superbike-kampioenschap is positief verlopen voor het Honda WorldSBK Team en Michael van der Mark. In de gecombineerde uitslag van de eerste twee vrije trainingen op Jerez staat Van der Mark namelijk op een vierde plaats. Hoewel in de nacht van donderdag op vrijdag het regende, konden de WK Superbike-rijders de twee uur aan vrije training volledig benutten dankzij optimale weersomstandigheden en milde temperaturen. Van der Mark had de snelheid met zijn Honda CBR1000RR Fireblade SP direct te pakken en stond na FP1 als zesde genoteerd.

Tijdens de tweede vrije training profiteerde Van der Mark optimaal van een set nieuwe Pirelli-banden en zette tijdens zijn eerste vliegende ronde zijn beste tijd neer: 1.41,859. De 23-jarige Rotterdammer had lange tijd de derde plaats in handen maar moest aan het einde een positie toegeven.

Michael van der Mark (4e / 1.41,859): “Ik ben zeker tevreden na vandaag. We hadden een prima start in de eerste sessie en konden onze tijden verbeteren. Voor FP2 veranderden we het een en ander en ik was daardoor meteen sneller. Daarna wilden we nog meer verbeteren, maar we wisten helaas niet die laatste tiende van een seconde te vinden om zo verder naar voren te kunnen staan. Na een paar ronden neemt de grip af en dat is zeker iets waar we aan moeten werken. We zitten er gelukkig niet ver vandaan.”