Title Image

Blog

2016 Jerez zaterdag

GOED RESULTAAT VOOR VAN DER MARK IN EERSTE RACE OP JEREZ

  |   News Racing

Michael van der Mark heeft vandaag een knappe vijfde plaats behaald tijdens de eerste race van de twaalfde ronde van het WK Superbike op Jerez de la Frontera in Spanje. Dankzij de resultaten van vandaag houden beide Honda WorldSBK-rijders hun WK-positie vast. Van der Mark staat daarin vierde met nu dertig punten voor op teamgenoot Nicky Hayden nadat de Amerikaan vandaag als vierde eindigde. Komend vanaf de elfde plaats op de grid, lag Van der Mark na vijf ronden al vijfde en begon steeds meer terrein goed te maken op Hayden. Bij het ingaan van de laatste ronde was het verschil nog maar een halve seconde. Van der Mark deed vervolgens alles wat hij kon, maar kwam uiteindelijk 0.039 seconde te kort.

Michael van der Mark (5e): “In de Superpole reed ik een zeer snelle ronde met racebanden, maar met de kwalificatieband had ik een groot moment. Desondanks was ik nog steeds tevreden met mijn tijd, alleen iedereen stond zo dicht bij elkaar. Ik had een redelijk goede start vanaf de elfde plaats en had geluk dat een aantal rijders voor mij crashte. Het kostte even om Torres voorbij te komen, maar daarna liep ik steeds verder in op Nicky. Aan het einde had ik niet het juiste gevoel met de voorkant en, hoewel ik heel kort achter Nicky zat, wilde ik er geen rommeltje van maken door hem eruit te remmen. Ik hoopte dat hij iets te wijd zou gaan in de laatste bocht en hem zo op de streep te kunnen passeren maar dat gebeurde niet. Vijfde is een goed resultaat voor vandaag, zeker als je kijkt naar onze startpositie. We hebben de vierde plaats nog steeds stevig in handen en ik kijk uit naar de tweede race.”