Title Image

Blog

GEMENGDE GEVOELENS VOOR BMW MOTORRAD MOTORSPORT NA DE WORLDSBK-FINALE OP PHILLIP ISLAND

  |   News Racing

Het is een moeilijk laatste raceweekend van 2022 geworden voor BMW Motorrad Motorsport op Phillip Island in Australië. Constante weersveranderingen maakten het tot een echte uitdaging om de juiste set-up en bandenkeuze te maken. Nadat het vooraf geregend had, waren de omstandigheden op zaterdag om 12.00 uur droog voor de Superpole. Michael van der Mark (BMW Motorrad WorldSBK Team) eindigde deze kwalificatie als 15e.

 

De baan was nat voor de start van de eerste race op zaterdagmiddag, maar droogde snel op tijdens de wedstrijd waardoor iedereen banden moest wisselen. Van der Mark kwam echter tweemaal ten val en moest opgeven. De omstandigheden waren vergelijkbaar in de Superpole Race op zondagochtend. Van der Mark moest tijdens deze race de pits in om te wisselen van regenbanden naar slicks en kwam uiteindelijk als 21e binnen. Zondagmiddag werd de race eerder afgevlagd na een ongeluk van Eugene Laverty – hij werd geraakt door een andere rijder – en Van der Mark eindigde zo de laatste race van 2022 als twaalfde.

 

Michael van der Mark, BMW Motorrad WorldSBK Team (SP: 15 / R01: DNF / SP Race: 21 / R02: 12): “Deze zondag was niet echt ideaal. Tijdens de warm-up voelde ik mij goed, maar hadden we helaas een technisch probleem waardoor ik veel rijtijd verloor. Vlak voor de Superpole Race begon het heel hard te regenen. We stonden op regenbanden en ik wist dat de baan aan het opdrogen was, maar ik had niet verwacht dat het zo snel zou gaan. Al in de eerste ronde wist ik dat regenbanden de verkeerde beslissing was, dus wisselde ik naar slicks en deed daarna echt wat ik kon. In de tweede race had ik een goede start, maar ik zat vast in de groep. Ik voelde dat ik sneller kon gaan en had een paar mooie gevechten, maar tegen het einde worstelde ik steeds meer met de banden en kon ik mij niet verder verbeteren. Helaas kreeg Eugene daarna het ongeluk en ik hoop vooral dat hij snel weer fit is. Over het algemeen was het een seizoen om snel te vergeten, maar we laten het nu achter ons en kijken uit naar de start van het nieuwe seizoen!”