Title Image

Blog

Misano zondag 2016

GEMENGDE GEVOELENS VOOR VAN DER MARK NA TWEEDE RACE OP MISANO

  |   News Racing

Michael van der Mark is vandaag tijdens de tweede race voor de achtste ronde van het WK Superbike als tiende geëindigd na een bewogen wedstrijd op het Misano World Circuit ‘Marco Simoncelli’. Van der Mark kende een prima start vanaf de vierde rij en na de eerste doorkomst was hij al opgeklommen naar een zesde plaats. Helaas kon hij tijdens de derde ronde geen kant op toen Chaz Davies in bocht 14 vlak voor hem de controle verloor over zijn Ducati. De Rotterdammer wist gelukkig wel z’n wedstrijd voort te zetten maar lag ondertussen op een 22e plaats. Desondanks wist hij na een geweldige inhaalwedstrijd de finishlijn als tiende te passeren, waarbij de Wereldkampioen Supersport van 2014 dezelfde rondetijden kon klokken als de kop van het veld.

Michael van der Mark (10e): “Vanmorgen probeerden we een aantal verschillende dingen met de set-up, maar door de lage temperaturen kregen we er niet genoeg informatie uit. Daarom besloten we om terug naar de afstelling van gisteren te gaan, ondanks dat die niet helemaal ideaal was. Ik had een goede start, maar in de eerste bocht werd ik iets opgehouden en verloor een aantal plaatsen. Gelukkig kon ik dat in de bochten daarna goedmaken en wist ik een snel ritme te vinden. Totdat Chaz voor mij crashte. Het was een rare val, want het was heel vroeg in de race. Ik pakte mijn fiets meteen weer op, omdat ik wist dat er nog veel ronden te gaan waren en vervolgens reed ik zo hard als ik kon. Gezien de omstandigheden is tiende een goed resultaat, maar ook een frustrerend resultaat want ik had een hoge racepace. Zonder de tegenslag was, denk ik, opnieuw het podium mogelijk geweest.”

De negende ronde van het 2016 WK Superbike vindt over drie weken plaats op Laguna Seca in Amerika.