Title Image

Blog

2016 zaterdag Lausitz

GEEN GELUK VOOR VAN DER MARK IN EERSTE RACE OP DE LAUSITZRING

  |   News Racing

Michael van der Mark heeft vandaag een zesde plaats behaald in de eerste manche van het WK Superbike op de Lausitzring. Na een lastige Superpole 2 kende de Honda WorldSBK Team-rijder een prima start vanaf de vierde rij en reed zelfs even op de vijfde positie dankzij een goede racesnelheid. Maar vanaf halverwege de race kreeg de 23-jarige te maken met gripproblemen aan de achterkant, waardoor hij het tempo moest laten zakken. Desondanks wist Van der Mark succesvol zijn positie te verdedigen en daardoor staat hij nu vierde in de WK-stand.

Michael van der Mark (6e): “FP3 verliep goed. De baan was nat en we moesten in deze condities rijden omdat de weersvoorspellingen zeer onzeker waren. Omdat de baan steeds verder opdroogde, hield ik de eerste sessie van de Superpole goed in de gaten. Tijdens Superpole 2 was de baan zo goed als opgedroogd en wist ik mij ronde na ronde te verbeteren. Helaas kwamen we in tijdnood toen we de kwalificatieband wilden pakken. Een fout die we echt niet konden gebruiken. Ik kende een goede start, maar kwam in de eerste bocht in het verkeer vast te zitten, al kon ik gelukkig nog wel een paar plaatsen goed maken. Vanaf het eerste moment had ik echter problemen met de grip aan de achterkant en dat probleem werd steeds groter waardoor ik op een gegeven moment te weinig snelheid had. Het lukte om Davide Giugliano te passeren en bij Jordi Torres te blijven, maar hem inhalen was zo goed als onmogelijk. Aan het einde wist ik Davide voor te blijven en dat houdt in dat ik vierde ben ik de tussenstand. Davide en ook Nicky staan echter vlak achter mij dus moeten we voor morgen een stap voorwaarts zien te maken.”