Title Image

Blog

GEEN BELONING VOOR MICHAEL VAN DER MARK NA STERKE ZATERDAG

  |   News Racing

Dankzij een sterke zaterdag was Michael van der Mark van het BMW Motorrad WorldSBK Team dicht bij het podium in de eerste WorldSBK-race op Portimão (POR). Hij moest echter zes ronden voor het einde opgeven, nadat hij viel doordat een andere rijder zijn achterwiel aantikte.

 

In de Superpole op zaterdagochtend veroverde Van der Mark met zijn BMW M 1000 RR de vijfde plek op de grid, goed voor de tweede startrij. Van der Mark viel aanvankelijk enkele plaatsen terug bij de start, maar herpakte zich snel en zat korte tijd later in de groep die streed om de derde plek. Zijn aanval op het podium kwam echter abrupt ten einde in ronde 15 van 20, toen een rijder zijn achterwiel aantikte in bocht 5. Van der Mark probeerde daarna nog verder te rijden, maar moest helaas uitvallen.

 

Michael: “Vanochtend hadden we veel aan de motor veranderd en ik voelde mij echt goed in FP3. In de Superpole had ik een goede ronde en eindigde op P5. Dat was een goede stap voorwaarts voor ons en ik was daarom erg blij met die startpositie. Mijn start was helaas niet zo goed en ik kwam vast te zitten in het verkeer in de eerste bocht en verloor zo veel plaatsen. Daarna had ik een goed tempo en kon ik de groep voor mij inhalen. Ik slaagde er ook in steeds verder naar voren te komen in die groep en had een aantal goede gevechten, maar helaas werd ik in bocht 5 uitgeschakeld door Locatelli. Erg jammer, omdat we met Bautista en Baz om het podium streden. Maar ook dat is racen en morgen proberen we het gewoon opnieuw.”