Title Image

Blog

Michael van der Mark 2017 Phillip Island zondag

FLINKE VERBETERING VOOR VAN DER MARK IN RACE 2 OP PHILLIP ISLAND

  |   News Racing

Michael van der Mark heeft tijdens de tweede race van het FIM Wereldkampioenschap Superbike op Phillip Island een knappe zevende plaats behaald na 22 intense ronden. Van der Mark vond een flink aantal verbeteringen voor de raceafstelling van zijn YZF-R1; hij eindigde daardoor twee plaatsen hoger dan op zaterdag en zat veel dichter bij het podium. Van der Mark’s crew besloot vlak voor de race de afstelling te wijzigen en dat pakte dus zeer positief uit, waardoor hij slechts 7,307 seconden achter de winnaar eindigde en bovendien voelde hij dat hij een grote stap voorwaarts gezet heeft.

Michael van der Mark (7e): “Ik eindigde vijf seconden dichter achter de kop en het was gemakkelijker om met de motor te rijden. Aan het einde reed ik alleen, maar ik was blij omdat ik nog steeds constante rondetijden reed en we de raceprestatie verbeterden. In de warming-up hadden we iets geprobeerd, maar ik voelde geen veranderingen. Voor de race veranderden we wederom veel en daardoor wist ik niet echt wat ik er van moest verwachten. De start was goed, maar in de eerste bocht werd ik een beetje opgehouden door de anderen. Ik merkte meteen dat de motor beter aanvoelde en daardoor kon ik in het begin de kopgroep volgen. Er volgende een mooi duel met Eugene Laverty, maar dat kostte wel tijd en daarna kwam Tom Sykes mij voorbij. Op hem verloor ik niet te veel en ik heb veel geleerd over de Yamaha en over hoe ik mij kan verbeteren in de wedstrijd.”

Resultaten
Warming-up

Race 2