Title Image

Blog

Sunday Assen 2016

FANTASTISCHE TWEEDE RACE OP ASSEN EINDIGT MET EEN PODIUM VOOR MICHAEL VAN DER MARK

  |   News Racing

De vierde ronde van het WK Superbike op Assen is door het Honda WorldSBK Team afgesloten met een fantastisch podium voor Michael van der Mark in de tweede manche. De jonge Rotterdammer eindigde als derde in een onvoorspelbare wedstrijd op het TT Circuit. Het is alweer zijn vierde podium van het seizoen en z’n derde uit vier SBK-manches in Nederland. De wedstrijd werd als ‘nat’ aangemerkt en hoewel het bij de start al niet meer regende kozen beide Honda-rijders voor de Pirelli-regenbanden. Na een fantastische start maakte Van der Mark deel uit van de kopgroep en wisselde regelmatig van positie met zijn teamgenoot Nicky Hayden, terwijl het duo zich steeds verder naar voren wist op te werken.

Halverwege was de baan zo goed als opgedroogd en kwamen de coureurs binnen om te wisselen naar slicks. Van der Mark deed dat aan het einde van de negende ronde. Nadat het complete veld gewisseld had, lag Van der Mark op een derde plaats. De achterstand op het leidende duo Rea en Sykes was echter acht seconden en daarom besloot de Nederlander verder geen risico te nemen op zijn Honda CBR1000RR Fireblade SP.

Michael van der Mark (3e): “Deze derde plaats voelt als een overwinning voor mij, vooral na het resultaat van gisteren. De steun van het publiek was echt geweldig. Ik ben er vrij zeker van dat er veel meer mensen waren vandaag dan in vergelijking met de afgelopen twee jaar. Toen de opwarmronde begon, realiseerde ik mij direct dat we een keertje banden moesten wisselen. We zijn gelukkig goed voorbereid op de pitstop, want we zijn één van de weinige teams die altijd aan het einde van elke sessie oefent. Toen Jonathan mij voorbij kwam, kon ik hem niet volgen en wilde ik nog een rondje wachten met de pitstop en dat was een goede keuze. Ik wil het team bedanken voor het geweldige werk dat ze hebben geleverd en veel dank gaat ook uit naar mijn sponsors en al mijn fans.”