Title Image

Blog

FANTASTISCHE START VOOR PATA YAMAHA ONDER HET KUNSTLICHT IN QATAR

  |   News Racing

Het Pata Yamaha Official WorldSBK Team is het finaleweekeinde van het 2017 FIM Wereldkampioenschap Superbike in Qatar op een fantastische manier gestart. In de zinderende hitte en onder het kunstlicht begon Michael van der Mark op het Losail International Circuit namelijk ijzersterk door de donderdag als vijfde af te sluiten. Nog maar net terug van zijn MotoGP-debuut in Sepang met het Monster Yamaha Tech 3 Team, pakte Michael in Qatar meteen de draad weer op en bouwde zoals altijd de snelheid met zijn Yamaha R1 gedurende de dag steeds verder op. Ondanks het gemis van grip zat er na het eerste uur tussen de twee Yamaha-rijders slechts 0.001 seconde, waarbij Michael een 1:58.680 klokte.

In FP2 richtte Van der Mark zich vooral op het vinden van de juiste set-up van zijn Pata Yamaha R1, waarbij hij met zijn team met name werkte aan grip aan de achterkant. Na een paar aanpassingen wist de 2014 Wereldkampioen Supersport een goede lange run te maken met ronden in de 1:58’s. Toch had hij het gevoel dat er nog meer in zat. In zijn laatste run wist Michael uiteindelijk een 1:58.315 te klokken en daarmee eindigde hij als vijfde, 0.649 seconde van de top. Hij is er daardoor van overtuigd dat hij op vrijdag weer een stap kan maken.

Michael van der Mark: “We hebben een goede eerste dag gehad hier in Qatar en ik ben erg blij met mijn Pata Yamaha R1! Om eerlijk te zijn, we hadden een vrij goed tempo maar we hebben nog steeds wat kleine probleempjes. Het is dus zaak om wat dingen te veranderen voor morgen. Het is hoe dan ook goed om te zien dat de motor opnieuw is verbeterd want op ieder circuit zijn we nu vanaf het begin competitief. De motor was hier vorig jaar al snel en het is goed om te zien dat na alle veranderingen die wij dit jaar hebben doorgevoerd de motor nog steeds snel is op Losail! Ik ben natuurlijk tevreden hoe de eerste dag is verlopen. We hebben echter nog genoeg werk te doen, want het tempo voor één ronde is goed maar we moeten werken aan onze constantheid. Eén van de problemen is grip. We zijn erin geslaagd om de meeste problemen op te lossen, maar we zijn nog zoekende naar de perfecte setup. We gaan hard aan de slag om die afstelling morgen gevonden te hebben!”

Results
Free Practice 1

Free Practice 2

Combined