Title Image

Blog

FANTASTISCH NEDERLANDS DUBBEL PODIUM VOOR VAN DER MARK IN ASSEN

  |   News Racing

Lokale held Michael van der Mark gaf het Pata Yamaha Official WorldSBK Team en de Nederlandse fans zondag opnieuw reden tot juichen tijdens de vierde ronde van het 2018 Motul FIM  Superbike World Championship. Nadat hij zaterdag tijdens Race 1 al als tweede afsloot, stormde hij in Race 2 opnieuw naar het podium, hij kwam als derde over de streep en reed dankzij deze resultaten zijn beste WorldSBK weekend ooit.

Favoriet van het Nederlandse publiek Michael van der Mark stelde al een sensationeel podium veilig op zaterdag, reed de snelste ronde in Race 1 terwijl hij vanaf P7 naar voren stormde om de lijn als tweede te passeren, een kleine seconde achter Jonathan Rea waarmee hij een geweldig duel had uitgevochten – dichterbij de overwinning is het Pata Yamaha team sinds hun terugkeer in WorldSBK in 2016 nog niet geweest. Zondag startte hij Race 2 vanaf de achtste plek maar na een goede start lag hij na de eerste ronde al op P3. Opnieuw zou hij verwikkeld raken in een nog een geweldige battle met kampioenschapleider Rea – deze keer voor de tweede plaats – dat standhield tot aan de laatste paar ronden.

De 25-jarige Nederlander wachtte zijn tijd af en spaarde zijn banden om net zo met Rea te gaan strijden als in Race 1, maar aan het einde van de race kreeg hij te maken met een klein technisch mankement aan zijn Pata Yamaha R1 waardoor hij zijn kans op P2 zag vervliegen. Hierdoor behaalde hij een alsnog sensationele derde plaats, de tribunes ontploften nogmaals van vreugde voor de Rotterdammer toen hij zijn grootste puntenaantal behaalde in een WorldSBK weekend. Ondertussen behaalde hij voor het Pata Yamaha Team het eerste dubbele podium tijdens een raceweekend. De WorldSSP kampioen van 2014 is nu een serieuze kandidaat en staat vierde in het kampioenschap met 103 punten, 12 punten achter Marco Melandri op P3.

Michael van der Mark: “Ik ben erg blij met een dubbel podium! Gisteren zat ik dicht bij Jonny vechtend voor de winst en daar was ik blij mee. Ik hoopte dat vandaag te herhalen vanaf de achtste plek op de grid, ik had een goede start en een goede eerste ronde. Ik had het daarna wel wat moeilijker vergeleken met gisteren. Ik denk dat de temperatuur hoger was en ik had moeite met de grip aan de voorkant, plus mijn snelheid was niet zo goed als gisteren, dus ik maakte me wel zorgen. Jonny passeerde me en het beste wat ik kon doen was hem volgen, wat ik deed, en ik voelde me goed en dacht dat we een mooie battle konden gaan krijgen. Helaas kreeg ik tijdens de laatste ronden een klein probleem met de motor waardoor dit er helaas niet in zat. Het was een geweldig weekend, we zijn vanaf het begin snel geweest. We hadden geweldig weer, geweldige fans, dus ik heb genoten van mijn thuisrace en ben blij dat ik met twee trofeeën naar huis kan keren. Ik kijk uit naar Imola maar eerst hoop ik op een goede test in Brno. We hebben wat ideeën om uit te proberen met de motor en daarna is Imola. Ik denk dat we een goede basis set-up hebben met de motor en ik hoop dat we dat in Imola kunnen bevestigen. Als we extra snelheid vinden in Brno kunnen we weer vooraan meestrijden voor de Italiaanse Yamaha fans.”

Na twee opeenvolgende raceweekenden, gaat het Pata Yamaha Official WorldSBK Team komend weekend naar Brno voor een privé test, voor de actie terugkeert tijdens de vijfde ronde van het WorldSBK kampioenschap in Imola welke van 11 t/m 13 mei op de kalender staat.

WorldSBK Race 2 results.