Title Image

Blog

2014 Donington Park - Michael van der Mark

EERSTE WK SUPERSPORT-POLE VOOR VAN DER MARK

  |   News Racing

Pata Honda-rijder Michael van der Mark heeft vandaag op Donington Park zijn eerste WK Supersport-pole position gepakt! De Rotterdammer deed dat op indrukwekkende wijze aangezien de omstandigheden op het natte circuit erg verraderlijk waren. Van der Mark, leider in de WK-tussenstand, was met 1.46,220 liefst meer dan driekwart seconde sneller dan Kenan Sofuoglu en mag daarom morgen bij de vijfde race van het WK Supersport vanaf de eerste plaats starten.

 

Michael van der Mark: “Ik ben echt heel blij! We waren gisteren heel snel in droge omstandigheden en ik had veel plezier, daarom was ik een beetje teleurgesteld dat het vandaag regende. In de ochtendsessie heb ik niet lopen pushen. Ik besloot zoveel als kon te wennen aan de lastige omstandigheden en we kregen daardoor de bevestiging dat de set-up goed was. Bij de start van de kwalificatiesessie begon het heel hard te regenen maar gelukkige werd het later iets beter. Ik heb toen aangeven aan de monteurs dat ik meer ronden wilde maken om zo weer gewend te raken aan de omstandigheden. De baan was echt glad en ik had daarom niet verwacht in die omstandigheden mijn eerste pole position te pakken. De motor voelt goed aan in nat en droog, dus ik kijk erg uit naar morgen.”

 

Pieter Breddels (technisch coördinator): “Het was de hele dag nat en beide jongens hadden het lastig vanmorgen. De aanpassingen die we maakten voor de kwalificatie pakte goed uit voor Michael en hij pakte daardoor een magistrale pole position. Hij was echt sterk en bleef zich verbeteren, dus ik denk dat hij zowel op een natte als droge baan voor het podium kan gaan.”