Title Image

Blog

2014 Phillip Island - Michael van der Mark

EERSTE STARTRIJ VOOR VAN DER MARK

  |   News Racing

Phillip Island – Australië – 22.02.2014

Michael van der Mark heeft vandaag op Phillip Island de tweede tijd genoteerd in de enige WK Supersport-kwalificatie van het weekeinde. Daarmee start de Pata Honda-coureur morgen vanaf de eerste startrij in Australië. De 21-jarige Rotterdammer was slechts 0.2 seconde langzamer dan drievoudig wereldkampioen Kenan Sofuoglu, die pole position pakte.

 

Michael van der Mark (2e, 1.33.021): 

Vanmorgen hebben we een racesimulatie gedaan en daarbij voelde de motorfiets erg goed. De tijden waren eveneens goed. Vanmiddag hoefde ik mij enkel te richten op een goede rondetijd en we hadden bovendien nog een paar sets banden waarin ik veel vertrouwen had. Ik begon de kwalificatie op een oude set en reed meteen een goede rondetijd. Met nieuwe banden kon ik die tijd nog flink verbeteren. Toen ging de rode vlag uit, maar gelukkig had ik nog een set Pirelli’s. Ik denk dat ik nog iets sneller had kunnen zijn als ik alle snelste sectoren bij elkaar zou optellen, maar ik ben tevreden met de tweede tijd en de eerste rij. De racepace is goed en ik ben vol vertrouwen!

 

Pieter Breddels (technisch coördinator):

Michael is als tweede geëindigd vandaag en deed er alles aan om Kenan Sofuoglu van de pole position af te houden, dat lukte echter net niet. Maar we zijn erg blij met de tweede plaats, hij moet kunnen strijden voor het podium morgen. Michael is snel vanaf het moment dat we hier aangekomen zijn en daarom zijn we erg benieuwd wat hij kan doen in de race.