Title Image

Blog

2014 Sepang - Michael van der Mark

EERSTE STARTRIJ VOOR VAN DER MARK OP SEPANG

  |   News Racing

Michael van der Mark start morgen op Sepang vanaf de eerste startrij. De Pata Honda-coureur klokte in Maleisië de derde tijd in de enige kwalificatiesessie voor de zesde ronde van het WK Supersport. De 21-jarige Rotterdammer deed 2.08,961seconden over het 5.548 kilometer lange Sepang International Circuit en was daarmee minder dan een halve seconde langzamer dan de Franse pole postion-houder Jules Cluzel. Tijdens de derde vrije training reed Van der Mark een succesvolle racesimulatie en daarom kijkt hij vol vertrouwen uit naar de wedstrijd.

 

Michael van der Mark: “Ja, ik ben echt blij dat ik nu een kans heb om af te koelen! De kwalificatie ging niet precies volgens plan, want we hadden een klein probleem aan de motorfiets en daardoor kon ik aan het begin van de sessie niet naar buiten. Gelukkig loste de jongens het probleem snel op en kon ik een aantal banden proberen om zo snelle rondentijden neer te zetten. Ik denk dat het beter had gekund, maar ik werd vaak opgehouden door andere rijders. Vanochtend in de vrije training hebben we laten zien dat we echt een goede racesnelheid hebben, en ik ben er vrij zeker van dat we morgen kunnen gaan voor het podium.”

 

Pieter Breddels (technisch coördinator): “De derde plaats voor Michael is prima omdat zijn racesnelheid vrij sterk lijkt. Ik denk dat hij weer één van de podiumkandidaten is.”