Title Image

Blog

2014 Assen - Michael van der Mark

EERSTE RIJ VOOR VAN DER MARK!

  |   News Racing

Assen – Nederland – 26.04.2014

Pata Honda-coureur Michael van der Mark start morgen bij de WK Supersport-race op het TT Circuit van Assen vanaf de derde plaats! De 21-jarige Rotterdammer maakt het hele weekeinde al indruk en wist ook in de enige tijdtraining veel 1.38’s op de klokken te zetten. Uiteindelijk kwam hij tot 1.38,228 en daarmee kwam hij slechts één tiende van een seconde te kort op de Franse polehouder Florian Marino.

 

Michael van der Mark: 

Ik ben heel gelukkig, want we zijn al het hele weekeinde snel. Ik heb mijn snelste ronde op Assen verbeterd en daarna heb ik ook nog laten zien dat we een goede racesnelheid hebben. In het verleden had ik problemen met die ene snelle ronde in de kwalificatie, maar vandaag reed ik op de limiet omdat ik voelde dat de pole position mogelijk was. Dat had echt geweldig geweest in mijn thuisrace. Helaas werd ik in mijn snelste ronde opgehouden door een andere rijder. Ik reed daarna één ronde iets langzamer om zo even tot rust te komen. Ik mijn laatste ronde crashte ik bijna overal. Desondanks was ik snel, maar moest helaas het tempo iets laten zakken in de laatste sector. Hopelijk is het een droge race morgen.

 

Pieter Breddels (technisch coördinator): 

Michael is al heel het weekeinde sterk, inclusief de kwalificatie, en kwam maar één tiende te kort voor de pole position. Hij staat derde getraind, maar zijn racesnelheid is echt heel goed. Als het droog blijft, ziet het er goed uit.