Title Image

Blog

Michael van der Mark - Thailand

DUBBELE VIERDE PLAATS VOOR VAN DER MARK IN THAILAND

  |   News Racing

Nadat Michael van der Mark zichzelf vandaag een perfecte dienst bewees door in de Superpole-race op het Chang International Circuit in Thailand als vierde te eindigen, wist hij die positie ook te behalen in Race 2. Voor die tweede vierde plek van vandaag moest hij wel vol aan de bak, want na een klein foutje kwamen Marco Melandri, Sandro Cortese en Leon Haslam in het begin van de race voorbij. Door een knappe inhaalrace eindigde Michael echter als vierde, met een kleine voorsprong op zijn achtervolgers. Van der Mark staat in de tussenstand eveneens vierde met 61 punten. Zijn voorsprong op Melandri is echter wel vergroot.

 

Resultaten Tissot Superpole Race
Resultaten Race 2

 

Michael van der Mark – Pata Yamaha WorldSBK – P4: “Tijdens de warming-up voelde ik mij goed op de motor en toen we een paar kleine veranderingen voor de Superpole-race maakten, voelde ik mij zelfs vrij sterk. De vierde plaats in de Superpole-race was erg belangrijk, want het betekende dat ik vanmiddag begon vanaf de tweede rij. Ik had een goede start en werkte toen een beetje met Alex samen, wat goed was, maar al vanaf de eerste ronde voelde ik mij niet zo op mijn gemak met de voorkant van de fiets, misschien omdat de temperatuur zo veel hoger was. Ik worstelde daardoor een beetje en kon niet bij Alex blijven en maakte vervolgens een foutje en verloor veel plaatsen. Vanaf dat moment moest ik mij een weg naar voren banen door de groep. Dat lukte door een constant tempo aan te houden en zo werd ik opnieuw vierde. Ik denk dat we dit weekend heel trots kunnen zijn, met de drie podiumplaatsen van Alex en mijn drie vierde plaatsen. We hebben vooruitgang geboekt en hopelijk kunnen we een volgende stap in Aragon maken.”