Title Image

Blog

DUBBELE TOP-5 VOOR PATA YAMAHA-DUO OP ARAGÓN

  |   News Racing

Pata Yamaha WorldSBK Official Team with Rizla-rijders Michael van der Mark en Toprak Razgatlıoğlu zijn vandaag tijdens Race 1 van de Teruel FIM Superbike-ronde op MotorLand Aragón beide in de top-5 geëindigd.

 

Tijdens de Tissot Superpole-sessie was Van der Mark de snelste rijder in de eerste sector en op weg naar een indrukwekkende rondetijd toen hij helaas opgehouden werd door een andere coureur. Michael wist een tweede ronde te rijden met de kwalificatieband van Pirelli, maar kon zijn gridpositie niet verbeteren en moest starten als 12e.

 

Hoewel Michael wist dat hij vol aan de bak moest, hield hij zijn hoofd koel en eindigde in zijn 150e WorldSBK-race als vierde. Dat deed hij op zeer volwassen wijze met – in zoektocht naar meer grip – de zachtere X-band, die normaal gekozen wordt voor de sprintrace over 10 ronden.

 

Michael van der Mark: P4: “Vanmorgen hadden we gewoon pech in de Superpole, vanwege een langzamere rijder in mijn snelle ronde. Ik moest het daardoor opnieuw proberen, maar het beste van de band was er al af en daardoor moest ik starten vanaf een 12e positie. Verre van ideaal, zeker op dit circuit. We wisten dat we een goed racetempo hadden en ik wist ook dat ik een goede start nodig had. Ik slaagde er in de race direct in om een paar jongens te passeren, maar omdat ik de zachtere X-band gebruikte, moest ik kalm blijven en consistent zijn. Het was een beetje een eenzame race nadat ik de eerste jongens had ingehaald, maar het lukte om kalm en consistent te blijven en zo eindigden we uiteindelijk als vierde, wat niet zo slecht is. Ik denk dat we de motorfiets voor morgen nog iets kunnen verbeteren en in de Superpole Race moet ik hard knokken voor een betere startpositie.”