Title Image

Blog

DUBBELE TOP-10 VOOR VAN DER MARK OP NAVARRA

  |   News Racing

BMW Motorrad Motorsport heeft het raceweekeinde op het Spaanse Navarra vandaag afgesloten met de Sprintrace en Race 2 van het FIM Superbike Wereldkampioenschap. In de Superpole-race startte Michael van der Mark als tiende en lag al snel zevende. In het restant van de wedstrijd verloor hij één positie waardoor hij uiteindelijk achtste werd.

 

Net als op zaterdag was het op zondag warm terwijl de start van Race 2 met tien minuten werd uitgesteld nadat een rijder op de grid problemen kreeg. Om 14.10 uur gingen de startlichten wel uit en na een zwaarbevochten eerste ronde lagen Tom Sykes en Van der Mark respectievelijk vierde en vijfde. Andrea Locatelli (ITA, Yamaha) wist Van der Mark in de derde ronde te passeren en een ronde later ook Sykes in te halen. Van der Mark lag daarna een groot deel van de race zevende, maar verloor in de slotfase een plek en finishte als achtste. Na de race verloor Van der Mark helaas nog een positie vanwege het overschrijden van de baanlimieten in de laatste ronde.

 

Navarra was gastheer van de zevende ronde van het WorldSBK-seizoen 2021. Het seizoen gaat van 3 tot en met 5 september verder op Magny-Cours in Frankrijk.

 

Michael: “Het was een lastige zondag. In de Superpole-race had ik behoorlijk wat moeite met de voorkant van de motor. Ik kon niemand aanvallen of in de buurt blijven, dus ik was een beetje teleurgesteld daarover. Maar hoe dan ook, ik verbeterde wel mijn startpositie voor Race 2. Ik had in die wedstrijd een goede start, maar ik voelde meteen dat ik bocht-uit verloor in vergelijking met de anderen. Daarom probeerde ik meer te pushen, maar ik voelde mij niet goed daarbij en zo werd het een vrij lange en lastige race. We moeten dit zien te verbeteren, maar we hebben in ieder geval een aantal punten gepakt, we blijven het altijd proberen en ik kijk nu uit naar Magny-Cours.”