Title Image

Blog

Zondag Misano 2015

DUBBELE TOP-10 VOOR VAN DER MARK IN ITALIË

  |   News Racing

Pata Honda-rijder Michael van der Mark is vandaag tijdens de achtste ronde van het WK Superbike op het Misano World Circuit in Italië twee keer als tiende geëindigd. Van der Mark moest na problemen in de kwalificatie de wedstrijden beginnen vanaf de vijftiende plaats en dat maakte het er niet gemakkelijker op. Dankzij twee ‘vliegende starts’ was het begin tweemaal hoopvol, maar helaas stopte een elektrisch probleem zijn vooruitgang in de eerste manche. Het Pata Honda-team gaat nu de Honda CBR1000RR Fireblade SP-machines inpakken in vliegtuigkratten zodat alles richting Amerika kan voor de volgende SBK-ronde op Laguna Seca. De eerste van twee overzeese races vindt plaats van 17 tot en met 19 juli.

Michael van der Mark (10e & 10e): “In de eerste manche had ik een hele goede start en wist meteen een aantal plaatsen goed te maken. Ik had een prima gevoel, was redelijk snel en wist het gat met de jongens voor mij te dichten. Nadat ik Sylvain gepasseerd was, had ik echter een probleem dat vaker dit jaar lijkt te gebeuren. Uiteindelijk eindigde ik als tiende achter Sylvain en dat was echt jammer. Tijdens de tweede manche had ik wederom een goede start, maar ik miste al direct veel grip. Het was lastig de rondetijden vast te houden, maar naar het einde wist ik toch het gat naar Sylvain te dichten en had ik een mooi duel met hem en met Badovini. Sylvain wist Badovini te passeren en ik dook met hem mee. Ik wilde een aanval plaatsen in de laatste ronde, maar hij was te sterk en finishte voor mij. Ik denk dat dit het beste is dat we kunnen doen momenteel, omdat we beide zeer vergelijkbare rondentijden rijden.”