Title Image

Blog

Zondag Assen 2015

DUBBEL PODIUM VOOR VAN DER MARK OP ASSEN

  |   News Racing

Michael van der Mark heeft op het TT Circuit van Assen tijdens de eerste manche z’n eerste WK Superbike-podium behaald. Om het nog mooier te maken, werd de Pata Honda-rijder ook in de tweede race derde. De Rotterdammer is bovendien de eerste Nederlander ooit op het WK Superbike-podium. Door het potentieel van de Honda CBR1000RR Fireblade optimaal te benutten, kon Van der Mark het gevecht aan gaan met de kopgroep, met daarin coureurs met veel meer ervaring. Voor het enthousiaste thuispubliek behield Van der Mark echter het mooiste tot het einde. Want nadat hij het contact met de koplopers bijna verloor, wist hij met een dappere inhaalactie Leon Haslam in de Geert Timmer-chicane te passeren en pakte zo een dubbel debuutpodium.

Michael van der Mark (3e en 3e): “De eerste race was ongelooflijk en we waren vooral blij dat we erg snel waren, want Jonathan (Rea) had op zaterdag laten zien hoe snel hij was. Mijn start was niet goed, maar mijn racesnelheid was dat wel en ik wist steeds verder naar voren te komen. Het was echt fantastisch om tijdens mijn thuisrace voor een Nederlands team en voor alle sponsors mijn eerste podium te pakken. In de tweede manche hadden Leon (Haslam) en ik een mooi duel. We waren in verschillende gedeelten snel, maar ik wist dat ik bij hem moest blijven. Ik passeerde hem in de laatste ronde in de Ramshoek, toch wist hij bij het aanremmen buitenom te komen. We remden beide erg laat en moesten de motoren zelfs rechtop zetten, maar ik ben erg blij met de twee podiums hier. Het is veel beter gegaan dan ik had verwacht. Ik moet het team bedanken want ze hebben mij een erg goede CBR geven. Ik kijk echt uit naar Imola. Tijdens de uitloopronde was het fantastisch om al die mensen langs de baan te zien met de Nederlandse vlaggen. Ik ben erg trots dat er zoveel naar Assen zijn gekomen.”