Title Image

Blog

DUBBEL PODIUM VOOR PATA YAMAHA OP MAGNY-COURS TIJDENS LAATSTE EUROPESE RACE VAN 2019

  |   News Racing

Het Pata Yamaha-team heeft vandaag een dubbel podium gepakt tijdens WorldSBK Race 2 op Magny-Cours. Michael van der Mark eindigde als tweede terwijl Alex Lowes op plek drie over de finish kwam. Deze sterke teampresentatie volgde op een podiumplaats van Michael in de ochtend nadat hij als derde eindigde in de Superpole sprintrace. Van der Mark, die uiteraard baalde dat hij gisteren viel terwijl hij aan de leiding lag, sloeg daarmee erg sterk terug want in de openingsfase van de Superpole-race lag hij zelfs aan de leiding. Uiteindelijk werd hij derde na een mooi duel met de andere podiumfinishers, Toprak Razgatlioglu en Jonathan Rea.

 

In Race 2 had Michael opnieuw een goede start vanaf de eerste rij en reed samen met Rea weg terwijl Razgatlioglu achter de twee crashte en daardoor verloren de achtervolgers tijd. Door Van der Mark’s dubbele podium staat hij weer vierde in de WK-tussenstand, met vijf punten achterstand op teamgenoot Lowes. Precies zoals het was toen de twee Pata Yamaha-rijders begonnen aan het weekeinde op Magny-Cours.

 

Michael van der Mark – Pata Yamaha WorldSBK – P3 en P2 – WK tussenstand P4 – 274 punten: “Ik was blij om vanochtend weer op het podium te staan na de dure fout van gisteren, maar ik worstelde toch een beetje met de motor tijdens de wedstrijd over tien ronden. We hebben daarom enkele wijzigingen aangebracht voor de tweede race, die een aantal verbeteringen gaf. Ik startte opnieuw snel en mijn tempo was goed en dat gold ook voor de strijd met Johnny, waarbij we allebei vrijwel op de limiet reden. Ik pushte zo hard om voor hem te blijven, maar uiteindelijk was hij net een beetje sterker. Ik ben echt blij met het dubbele podium vandaag, vooral na gisteren, en het was geweldig om vanmiddag weer op het podium te staan met Alex. Hartelijk dank aan het team dat uitstekend werk heeft geleverd in een weekend dat door het weer niet eenvoudig was.”

 

Resultaten
Superpole race
Race 2