Title Image

Blog

Vrijdag Assen 2016

COMPETITIEVE START VOOR HET HONDA WORLDSBK TEAM OP ASSEN

  |   News Racing

De vierde ronde van het WK Superbike op Assen is zeer nat begonnen, met twee compleet verregende WK Superbike-sessies. Desondanks wisten zowel Michael van der Mark (negende) als Nicky Hayden (vijfde) zich direct te kwalificeren voor Superpole 2, welke morgen om 10:55 uur begint. Van der Mark had geen gemakkelijke start van zijn thuisrace. In beide sessies ging hij onderuit, beide keren in bocht 10. De tweede valpartij kwam doordat het ineens veel harder ging regenen op het TT Circuit. Ondanks de crash was de 1.54,280 snel genoeg voor Van der Mark om zich in de zeer belangrijke top-10 te rijden.

Michael van der Mark (9e / 1.54,280): “Vandaag ging het oké. Het was lang geleden sinds ik in de regen gereden had, maar mijn vertrouwen was groot. Misschien iets te groot want ik eindigde in het grind van bocht 10. De motor was zwaar beschadigd, maar de jongens wisten de reparaties snel uit te voeren waardoor ik nog tien minuten kon rijden. Veel dank gaat daarom uit naar mijn team! In mijn laatste ronde wist ik mij nog te verbeteren en de motor voelde perfect aan. In de middag wist ik dat de baan aan het opdrogen was en daarom bleef ik pushen. Aan het einde begon het echter te regenen en maakte ik een domme fout omdat ik er geen rekening mee hield dat het achterop het circuit natter was. De crash was vergelijkbaar met die van de ochtend, al viel de schade aan de motor gelukkig erg mee. Ik kijk uit naar morgen, we zitten in Superpole 2 en dat is wat telt.”