Title Image

Blog

‘CATHEDRAL OF SPEED’ VOLGENDE STOP VOOR BMW MOTORRAD MOTORSPORT IN HET WORLDSBK

  |   News Racing

De volgende stop van het FIM Superbike Wereldkampioenschap (WorldSBK) van 2022 brengt BMW Motorrad Motorsport naar het beroemde ‘Cathedral of Speed’. Komend weekend (22 t/m 24 april) vindt op het TT Circuit van Assen de tweede ronde van het seizoen plaats. Michael van der Mark van het BMW Motorrad WorldSBK Team, die de start van het seizoen op MotorLand Aragón (ESP) moest missen, plant zijn comeback tijdens zijn thuisronde. De definitieve beslissing daarover wordt donderdag genomen tijdens de medische keuring.

 

Van der Mark liep begin maart een beenbreuk op bij een val met zijn mountainbike. Na de operatie concentreerde hij zich volledig op zijn genezingsproces, dat gelukkig heel goed verliep. Als hij groen licht krijgt van het medische team van het WorldSBK, rijdt Van der Mark komend weekend in het BMW Motorrad WorldSBK Team naast zijn nieuwe teamgenoot Scott Redding (GBR).

 

Michael van der Mark, BMW Motorrad WorldSBK Team: “Na de gedwongen pauze van enkele weken, voel ik mij klaar om terug te keren tijdens mijn thuisrace in Assen. Het hangt natuurlijk wel af van de laatste medische controle op donderdag, maar ik heb er vertrouwen in dat ik dit weekeinde weer met mijn BMW M 1000 RR kan racen. Het genezingsproces na de operatie is namelijk heel goed verlopen. Ik heb daarnaast ook verschillende behandelingen gehad die mijn herstel lijken te hebben geholpen. Ik trainde sowieso regelmatig in de sportschool, met uiteraard een aangepast programma, en daardoor is mijn conditie op een hoog niveau gebleven. Ik verwacht natuurlijk niet dat ik in Assen met de top mee kan. Ik weet dat het een uitdaging zal worden, aangezien ik sinds het einde van vorig jaar niet meer op mijn WorldSBK BMW M 1000 RR heb gereden en daarnaast heb ik alle voorbereidingstesten deze lente gemist. Ik zal daardoor eerst alle ontwikkelingen van de laatste maanden moeten zien te begrijpen voordat ik daarvan kan profiteren. En, hoewel ik mij heel goed voel, ben ik nog niet 100 procent fit. Het belangrijkste is om weer in actie te komen, zonder te focussen op resultaten. Daarna gaan we stap voor stap vooruit.”

 

Marc Bongers, BMW Motorrad Motorsport Director: “Assen is altijd iets speciaals en dat zeg ik niet alleen omdat ik Nederlander ben. Het is geweldig dat Michael zo goed hersteld is en we hopen dat hij groen licht krijgt om op zijn BMW M 1000 RR te rijden tijdens de races in Assen. Natuurlijk zal het geen makkelijk weekend voor hem worden aangezien hij al een lange tijd niet meer op de World Superbike-motor heeft gezeten, maar het zou voor hem een eerste stap in het seizoen zijn. Bovendien kan zijn feedback waardevol zijn voor ons, vooral bij de motor van Scott. Na de moeilijke seizoensopener hebben we de gegevens geanalyseerd en Scott en het hele team werken heel hard om de situatie voor Assen te verbeteren. Het Bonovo action BMW Racing Team demonstreerde bij de seizoensopener dat ze een hele goede basis hebben en ik heb er alle vertrouwen in dat ze op Assen de volgende stap voorwaarts kunnen maken.”