Title Image

Blog

BMW MOTORRAD WORLDSBK TEAM SLUIT RACEWEEKEINDE OP MOST AF MET SOLIDE ZONDAG

  |   News Racing

BMW Motorrad Motorsport heeft het eerste FIM Superbike Wereldkampioenschap-weekeinde ooit op Most afgesloten met een solide zondag. De dag begon met de Superpole-race over 10 ronden, waarin BMW Motorrad WorldSBK Team-rijder Michael van der Mark elfde werd nadat hij moest starten van de 17e plek.

 

Van der Mark zette tijdens Race 2 opnieuw een zeer opvallende prestatie neer door liefst tien posities goed te maken tijdens zijn indrukwekkende inhaalrace. Nadat hij als 17e was gestart, kwam hij 22 ronden later als zevende over de finish, slechts een halve seconde van de top-5. Na de start moest Van der Mark eerst een crash voor hem zien te ontwijken voordat hij zijn inhaalrace echt kon beginnen. In ronde drie had hij de top-10 al bereikt en na zeven ronden reed hij als negende. Michael klom vervolgens in ronde 17 naar de zevende plaats en wist die positie tot aan het einde vast te houden.

 

Michael: “Ik denk dat het einde van het weekend zeker niet slecht was. Vooral vanmorgen in de Superpole-race had ik zo’n goed tempo. Ik verbeterde mijzelf met meer dan een seconde in vergelijking met gisteren en ik was erg tevreden met de motor. Helaas had ik geen goede start en had ik ook wat pech in de eerste bocht. Daardoor kon ik niet genoeg anderen inhalen en dus moest ik Race 2 opnieuw vanaf de 17e plek starten. De eerste run vanaf de startlijn was goed maar toen begon de motor te wheeliën, dus verloren we weer tijd. Ook gebeurde er iets in de eerste bocht, maar ik was daarbij slim, nam een strakke lijn en kon zo een aantal rijders inhalen. Daarna hadden we een goed tempo en kwam ik steeds verder naar voren, maar het lukte mij niet om Rinaldi te passeren. Samen haalden we wel een aantal andere rijders in en uiteindelijk probeerde ik nog wel om meer posities goed te maken maar dat zat er niet meer in. Na alle uitdagingen van dit weekend verdiende het team in ieder geval zeker een solide resultaat.”