Title Image

Blog

BMW MOTORRAD WORLDSBK TEAM IN DE TOP-10 TIJDENS DAG 1 OP CIRCUIT DE BARCELONA-CATALUNYA

  |   News Racing

17-09-21
Circuit de Barcelona-Catalunya

 

Het BMW Motorrad WorldSBK Team keerde vandaag terug naar het Catalaanse circuit voor ronde 9 van het FIM World Superbike Championship. Michael van der Mark had vanmorgen een goede eerste sessie met zijn BMW M 1000 RR, waarmee hij zichzelf in de top-8 plaatste dankzij een beste ronde van 1’42.863, slechts +0,494 achter Toprak Razgatlioglu op P1.

 

Michael had het vanmiddag iets lastiger, waardoor hij net buiten de top-10 finishte. Desondanks eindigde hij de openingsdag nog steeds op P8 in de gecombineerde tijden.

 

Michael: “Het was vandaag een prima dag. We hebben geprobeerd om meer grip te vinden en de motor nog iets beter te laten sturen bocht-uit. Vanmorgen had ik bovendien direct een goed gevoel met de motorfiets. Vanmiddag lag de focus vooral om te verbeteren onder warme omstandigheden en tijdens mijn laatste outing had ik het gevoel dat dit gelukt is, op ook nog eens gebruikte banden. We moeten nog een paar tienden vinden om te zijn waar we willen zijn, maar ik ben ervan overtuigd dat we in ieder geval iets voor morgen hebben gevonden.”