Title Image

Blog

BMW MOTORRAD WORLDSBK TEAM CLAIMT BESTE TEAMRESULTAAT TOT NU TOE IN WORLDSBK MET NIEUWE BMW M 1000 RR

|   News Racing

De nieuwe BMW M 1000 RR heeft zijn potentieel bewezen in het FIM Superbike Wereldkampioenschap. Het BMW Motorrad WorldSBK Team behaalde zijn beste teamresultaat tot nu toe tijdens de openingsronde van het seizoen 2021 op MotorLand Aragón (ESP). Tom Sykes (GBR) en Michael van der Mark eindigden zondagmiddag de tweede race respectievelijk op de vierde en vijfde plaats, slechts anderhalve seconde van de podiumplaatsen. Van der Mark had al indruk gemaakt met een sterke comeback in de Superpole-race vanochtend.

Na warme en zonnige omstandigheden op vrijdag en zaterdag, begon de zondag met regen. Het circuit was op sommige plaatsen vochtig bij de start van de Superpole-race, maar er waren ook droge plekken waardoor de bandenkeuze lastig was. Van der Mark koos voor slicks, waarna hij vanaf de 15e plaats op de grid naar voren schoot en als vijfde eindigde. De Nederlander zette ook de snelste raceronde neer met zijn BMW M 1000 RR.

Bij de start van race twee waren de omstandigheden even lastig. Van der Mark (vijfde op de grid) en Sykes (tiende op de grid) kozen beiden voor intermediates. Van der Mark vocht vanaf het eerste moment met de kopgroep en nam in de zesde ronde zelfs kort de leiding. Daarna verdedigde hij verschillende ronden de tweede plaats tegen Jonathan Rea (GBR / Kawasaki). Met nog maar een paar ronden te gaan, slaagden Rea en zijn teamgenoot Alex Lowes (GBR) er in om hem in te halen. Ondertussen zocht Sykes consequent zijn weg door het veld en bevond zich uiteindelijk achter Van der Mark. De twee wisselden van positie in ronde 16 van 18, wat betekende dat Sykes als vierde eindigde, voor zijn teamgenoot Van der Mark op de vijfde plek.

“Vanmorgen hadden we een natte warming-up en dat was mijn eerste keer op de BMW M 1000 RR in de regen. Om eerlijk te zijn, ik had zo’n goed gevoel vanaf de eerste ronde. De Superpole-race was in lastige omstandigheden, maar ik koos ervoor om met slicks te starten en uiteindelijk was dat de juiste keuze. Het bleef echter af en toe regenen, wat mij op sommige plaatsen vertraagde, maar het was in ieder geval een goed resultaat voor ons. De tweede race van vanmiddag was weer een gok met de bandenkeuze, en ik wist dat ik de verkeerde keuze had gemaakt toen ik naar de start reed, omdat de baan zo snel droogde. Ondanks dat we een goede start hadden en een aantal ongelooflijke gevechten hadden om de leiding, wist ik dat ik te veel van de banden vroeg en uiteindelijk kwamen er een paar jongens langs mij heen. Maar we moeten blij zijn met de twee P5-klasseringen en vooral met de ervaring die ik heb opgedaan met de BMW M 1000 RR.”