Title Image

Blog

BMW MOTORRAD MOTORSPORT START WORLDSBK-SEIZOEN 2023 MET NIEUWE BMW M 1000 RR

  |   News Racing
  • Phillip Island en Mandalika: Overzees dubbel-weekeinde trapt het FIM Superbike Wereldkampioenschap 2023 af.
  • ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team en Bonovo action BMW Racing Team rijden met de nieuwe BMW M 1000 RR.
  • BMW Motorrad-fabrieksrijders Michael van der Mark, Loris Baz, Garrett Gerloff en Scott Redding blikken vooruit op de eerste races van het jaar.

 

Phillip Island – Het FIM Superbike Wereldkampioenschap 2023 begint met twee achtereenvolgende overzeese evenementen voor BMW Motorrad Motorsport. Dit weekend (24 tot en met 26 februari) vindt op Phillip Island in Australië de openingsronde van het seizoen plaats. Slechts een week later (3 tot en met 5 maart) is het WorldSBK-circus voor de tweede ronde in Mandalika, Indonesië. Het ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team, het Bonovo action BMW Racing Team en BMW Motorrad-fabrieksrijders Michael van der Mark, Loris Baz (FRA), Garrett Gerloff (USA) en Scott Redding (GBR) maken hun racedebuut met de nieuwe BMW M 1000 RR.

 

De nieuwe generatie van de BMW M 1000 RR werd gelanceerd in oktober 2022 en dient als basis voor de World Superbike-motorfiets van seizoen 2023. Met name de aerodynamica van de nieuwe motorfiets is grondig geoptimaliseerd. Tegelijkertijd heeft BMW Motorrad Motorsport de winter gebruikt voor het (door)ontwikkelen van specifieke racecomponenten voor gebruik in het WorldSBK.

 

De twee teams voltooiden hun voorbereidingen met de officiële test op Phillip Island op maandag en dinsdag. De teams en de vier coureurs gebruikten beide dagen om hun motoren te finetunen voorafgaand aan de openingsraces.

 

Michael van der Mark, #60 BMW M 1000 RR, ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team: “Het was goed om nog eens twee dagen te kunnen testen. We hadden een solide plan, probeerden veel dingen en dan voornamelijk met de elektronica maar ook bij de vering. We hebben de motor niet volledig veranderd, maar het waren slechts kleine dingen die we wilden proberen en opnieuw bevestigen. Het waren goede testdagen, maar zoals altijd bij het testen wil je eigenlijk meer tijd hebben, maar ik denk dat we best tevreden kunnen zijn. We hadden geen problemen, dus ik begin het weekend vol vertrouwen. In de eerste twee raceweekeinden moeten we zeker in de top-10 kunnen staan. Het lijkt erop dat het middenveld in het WorldSBK nu erg aan elkaar gewaagd is en ik denk dat we een aantal hele spannende wedstrijden kunnen verwachten. We hebben de motor tijdens de winter veel verbeterd, stap voor stap. Misschien niet in het tempo van één ronde, maar vooral over de raceafstand. Dus ik kijk er naar uit om aan het seizoen te beginnen. Om te racen op Phillip Island en in Indonesië is geweldig, het zijn twee echt goede maar totaal verschillende circuits. Voor mij was de winter lang genoeg en ik kan niet wachten om te beginnen met racen.”