Title Image

Blog

BMW MOTORRAD MOTORSPORT EN DE TWEE BMW WORLDSBK-TEAMS NEMEN DE KOMENDE WEKEN DEEL AAN DRIE TESTS

  |   News Racing

BMW Motorrad Motorsport is begonnen aan de cruciale fase in de voorbereidingen voor het seizoen 2022 van het FIM Superbike Wereldkampioenschap (WorldSBK). De komende weken zullen de twee BMW-teams, BMW Motorrad WorldSBK Team en Bonovo action BMW Racing Team, deelnemen aan drie opeenvolgende tests. De teams zullen testen in Misano (ITA) op 16 en 17 maart, in Barcelona (ESP) op 25 en 26 maart en in MotorLand Aragón (ESP) op 4 en 5 april.

 

Na een test voor de winterstop, heeft de BMW M 1000 RR diverse optimalisaties ondergaan, zodat de BMW-fabrieksrijders en de BMW-teams genoeg nieuw materiaal hebben om te testen. Scott Redding (GBR), Eugene Laverty (IRL) en Loris Baz (FRA) zullen deze week deelnemen aan de test in Misano.

 

Michael van der Mark zal Misano missen vanwege een blessure. Hij brak afgelopen zondag zijn been toen hij viel tijdens een mountainbike-training.

 

Marc Bongers, directeur van BMW Motorrad Motorsport: “De voortgang van de behandeling in de komende dagen zal uitwijzen wanneer Michael weer op de motor kan stappen. We staan in nauw contact met Michael en wensen hem een spoedig herstel.”

 

MotorLand Aragón organiseert van 8 tot 10 april de seizoensopener van het WorldSBK 2022.