Title Image

Blog

BMW MOTORRAD MOTORSPORT BEGINT TWEEDE HELFT VAN WORLDSBK-SEIZOEN 2022 IN FRANKRIJK

  |   News Racing
  • Ronde zeven van het FIM Superbike Wereldkampioenschap 2022 op Magny-Cours.
  • Michael van der Mark keert terug van een blessure.
  • Thuisrace voor Loris Baz.

 

Na een zomervakantie van zes weken, trapt BMW Motorrad Motorsport de tweede helft van het FIM Superbike Wereldkampioenschap (WorldSBK) 2022 op het Franse Magny-Cours af. Dit weekend (9 tot 11 september) wordt daar de zeven ronde van het seizoen verreden. BMW Motorrad-fabrieksrijder Michael van der Mark is na een blessure klaar voor zijn comeback in het BMW Motorrad WorldSBK Team.

 

Ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft waren BMW Motorrad Motorsport, de twee teams en de vier fabrieksrijders Scott Redding (GBR), Van der Mark, Loris Baz (FRA) en Eugene Laverty (IRL) in augustus in Barcelona (ESP) voor een test. Er is tijdens die test onder andere veel werk verzet aan de elektronica en het chassis. Van der Mark, die in mei op Estoril (POR) zijn rechterdijbeenhals brak, gebruikte de test om na het lange herstel zijn ritme terug te vinden en zich vertrouwd te maken met de ontwikkelingen aan zijn BMW M 1000 RR.

 

Michael van der Mark, BMW Motorrad WorldSBK Team: “Ik denk dat iedereen zich heel goed kan voorstellen dat ik erg uitkijk naar dit weekend. Het is lang geleden, dus ik heb enorm veel zin om weer te gaan racen. Natuurlijk moet ik nog wel fit verklaard worden. Ik voel mij prima en kan alles, maar het hangt natuurlijk nog steeds af van wat de artsen zullen zeggen. Voor mij is lastig om te zeggen wat ik kan verwachten. Ik denk dat het belangrijkste is om rustig te blijven, want ik heb al even geen race meer gereden. De test in Barcelona was goed om weer op snelheid te komen, maar we moeten echt nog even afwachten. Magny-Cours is zeker een circuit waar ik graag rij en vorig jaar hebben we er prima resultaten behaald. Maar ik ben vooral gewoon heel, heel blij dat ik weer kan racen en het belangrijkste doel is om kalm te blijven, want we hebben dit jaar nog zes raceweekenden te gaan.”

 

Marc Bongers, BMW Motorrad Motorsport Director: “Na de lange zomervakantie kijken we allemaal uit naar de tweede seizoenshelft. Voor de zomerstop lieten we een duidelijke verbetering zien, niet alleen met de podiumplaatsen van Scott Redding in de Superpole-race op Donington Park en de eerste race op Most, maar ook met de resultaten en prestaties in z’n geheel. We willen deze trend nu graag voortzetten, om het totaalpakket van de BMW M 1000 RR nog verder te verbeteren. We zijn ook erg blij dat Michael van der Mark na zijn blessure weer fit is. We hebben er alle vertrouwen in dat hij snel weer op zijn vertrouwde snelheid zal zitten. We zijn dus enthousiast over het raceweekend op Magny-Cours. De afgelopen jaren zijn we zeer competitief geweest op dit circuit, waarvan de lay-out van alles een beetje heeft.”