Title Image

Blog

BARCELONA VOLGENDE STOP VOOR BMW MOTORRAD MOTORSPORT IN HET WORLDSBK 2022

  |   News Racing
  • Ronde acht van het FIM Superbike Wereldkampioenschap 2022 op Circuit de Barcelona-Catalunya.
  • Succesvolle test in augustus voor het BMW Motorrad WorldSBK Team en Bonovo action BMW Racing Team.
  • Marc Bongers: “Het doel is om de vooruitgang, die we tijdens de test op Barcelona hebben geboekt, dit weekeinde te bevestigen.”

 

BMW Motorrad Motorsport is afgereisd naar Spanje voor het volgende raceweekend in het FIM Superbike Wereldkampioenschap (WorldSBK). Circuit de Barcelona-Catalunya houdt dit weekend (23 tot en met 25 september) de achtste ronde van het seizoen 2022. Na een lange zomervakantie worden er nu in september en oktober vier race-evenementen gehouden in een tweewekelijkse cyclus.

 

In augustus testten het BMW Motorrad WorldSBK Team en het Bonovo action BMW Racing Team in Barcelona met de vier BMW Motorrad-fabrieksrijders Michael van der Mark, Scott Redding (GBR), Loris Baz (FRA) en Eugene Laverty (IRL). Het doel van de test was om de BMW M 1000 RR klaar te maken voor de tweede seizoenshelft en de bevindingen van die testen kunnen dit weekend bijzonder waardevol zijn.

 

Michael van der Mark, BMW Motorrad WorldSBK Team: “Ik ben natuurlijk heel blij dat ik dit weekend weer kan racen. Magny-Cours was een beetje zoals we hadden verwacht, maar helaas maakte ik een grote fout in race twee. Barcelona is een ander circuit en ik voel mij fysiek weer een stuk beter. We hebben er in de zomerstop getest en dat ging goed, maar toen was ik nog niet zo fit als ik nu ben, dus ik verwacht een heel ander weekend. Ik hoop weer voor de top-10 te kunnen strijden, maar we moeten niet vergeten dat we de helft van het seizoen hebben gemist. We kunnen er dus niet zomaar alles van verwachten, maar ik zal er natuurlijk wel alles aan doen om zo snel mogelijk te zijn. Het weer is misschien een vraagteken, maar ik ben er klaar voor en bovenal ben ik erg blij om weer te kunnen racen.”