Title Image

Blog

BARCELONA, JEREZ, PORTIMÃO: WORLDSBK-TRIPLE VOOR HET BMW MOTORRAD WORLDSBK TEAM IN SPANJE EN PORTUGAL

  |   News Racing

Het worden drukke weken voor het BMW Motorrad WorldSBK Team in het FIM Superbike Wereldkampioenschap, kortweg WorldSBK, met drie raceweekeinden op rij. Als eerste staat dit weekeinde (17 tot en met 19 september) Circuit de Catalunya bij Barcelona op de kalender. Daarna gaan Michael van der Mark, Tom Sykes en het BMW Motorrad WorldSBK Team direct door naar het zuiden van Europa voor wedstrijden op het Spaanse Jerez de la Frontera en Portimão in Portugal.

 

Circuit de Catalunya was vorig jaar voor het eerst gastheer van het WorldSBK. Dit voorjaar heeft het BMW Motorrad WorldSBK Team met de BMW M 1000 RR’s uitgebreid getest op Jerez de la Frontera en ook Barcelona.

 

Jerez de la Frontera, waar de tiende ronde van het WorldSBK van 24 tot en met 26 september plaatsvindt, staat al jaren op de kalender. Hetzelfde geldt voor Portimão in de Portugese Algarve, locatie voor de elfde ronde van 1 tot en met 3 oktober. Deze triple-header in Spanje en Portugal vormt het einde van het Europese seizoen van het WorldSBK. Daarna gaat de serie door tijdens overzeese evenementen in Argentinië en Indonesië, in oktober en november.

 

Michael: “Ik hou er van om te racen en daarom mogen we erg blij zijn dat we dit jaar zoveel wedstrijden kunnen rijden. Ik kijk dus echt uit naar de triple-header! Daarnaast gaan we naar drie van mijn favoriete racecircuits dus dat maakt het nog veel mooier. We hebben in het voorjaar op Barcelona getest en het is goed om daar weer te komen om zo te zien waar we ons verbeterd hebben. Ik denk dat we op Magny-Cours hebben laten zien dat we steeds dichter bij het podium komen, alleen hadden we pech met een paar dingen, maar ons doel is zeker om opnieuw voor het podium te gaan.”