Title Image

Blog

ARGENTINIË DE VOLGENDE STOP VOOR VAN DER MARK

  |   News Racing

Het Pata Yamaha Official WorldSBK Team is ten zuiden van de evenaar voor de allereerste WorldSBK ronde in Argentinië. Het onlangs voltooide Circuito San Juan Villicum is dit weekend gastheer van de twaalfde ronde van het 2018 FIM World Superbike Championship. Michael van der Mark is vastbesloten om zijn Zuid-Amerikaanse debuut te vieren met sterke resultaten in wat de voorlaatste ronde van het seizoen is.

Michael van der Mark is op zoek naar zijn eerste race-overwinning sinds Donington Park, waar hij eerder in het seizoen de dubbel wist te scoren. De Pata Yamaha-coureur heeft, met drie podiumplaatsen in de laatste vier races, een sterke tweede helft van het seizoen achter de rug, een derde overwinning is hem tot nu toe echter nog ontgaan.

De 25-jarige Rotterdammer bezet momenteel de derde plaats in de tussenstand van het kampioenschap en volgt de op de tweede plaats staande Chaz Davies op slechts 26 punten, een verschil dat hij dit weekend graag verder wil verkleinen is zijn jacht op die tot nu toe nog ongrijpbare derde race-overwinning.

Michael van der Mark: “Ik kan niet wachten om dit WorldSBK weekend in Argentinië van start te gaan. Het is de eerste keer voor mij in Zuid-Amerika en natuurlijk de eerste keer dat we op deze baan gaan racen. Van wat ik heb gezien ziet de layout er goed uit en ik kan niet wachten om daar op de R1 aan de slag te gaan. Het wordt een interessante vrijdag, want niemand heeft enige ervaring met deze baan, en dus ook geen gegevens. Ik heb er alle vertrouwen in dat ik, met de hulp van het team, snel op tempo kan komen. De dubbel op Donington is al zo lang geleden, dus het doel in deze laatste twee rondes moet zijn om terug te keren naar de bovenste trede van het podium, ten minste eenmaal.”

Het aan de rand van Albardón gelegen Circuito San Juan Villicum wordt tegen de klok in gereden en beschikt over 11 linker en 8 rechterbochten en heeft een lengte van 4.266 km. De baan grenst aan de iconische Route 40, een 5.000 km lange route die van het noorden naar het zuiden – over de lengte van de Andes – door Argentinië loopt. De bouw van het circuit werd gestart in 2016, maar de werkzaamheden werden echter pas eerder dit jaar afgerond en de dit weekend te verrijden WorldSBK-ronde zal het eerste internationale evenement op het circuit zijn.