Title Image

Pata Yamaha WorldSBK Team

Pata_Official_Team_Logo_WorldSBK_Rizla_RGBMet Michael van der Mark en Toprak Razgatlıoğlu, Yamaha’s jongste en meest opwindende rijders duo, heeft het Pata Yamaha Official WorldSBK Team met Rizla duidelijke doelen: gaan voor zeges en het kampioenschap in 2020.

 

Het Yamaha WorldSBK-project wordt beheerd in direct partnerschap tussen Yamaha Motor Europe en Crescent Racing. Deze samenwerking presenteert een dynamisch raceteam met zeer ervaren technisch personeel om zo het beste uit Yamaha’s winnende machines te halen.

 

Sinds de langverwachte terugkeer van de Japanse fabrikant naar WorldSBK in 2016, heeft Yamaha geen geheim gemaakt van zijn streven om nog meer mijlpalen aan de toch al zo indrukwekkende geschiedenis toe te voegen. Met als beste voorbeeld 2009 toen Ben Spies de titel won.

Vanaf 2017 werd het Pata Yamaha Official WorldSBK Team met Rizla een vaste podium kandidaat met zes podiums en het hele seizoen ongelooflijke verbeteringen. Dit opwaartse traject ging het volgende jaar verder toen het team zijn eerste overwinning vierde met de spectaculaire dubbele overwinning van Van der Mark in Donington Park in mei 2018. De Nederlander behaalde vervolgens de derde plaats in het WorldSBK-eindklassement met in totaal 10 podiums.

 

Vorig seizoen was een nieuwe stap voorwaarts waarbij de Yamaha YZF-R1 WorldSBK-machines maar liefst 17 keer op het podium eindigden, waaronder een epische overwinning in Jerez, Spanje. Vervolgens eindigden teamgenoten Alex Lowes en Van der Mark het kampioenschap op respectievelijk een derde en vierde plaats.

 

In 2020 zijn de doelen hoger dan ooit met een nieuwe en verbeterde YZF-R1 ter beschikking, een zeer gemotiveerde crew en indrukwekkend getalenteerde rijders.