Title Image

Pata Yamaha Official WorldSBK Team

Pata_Official_Team_Logo_WorldSBK_Rizla_RGBOok in 2019 is Crescent Racing de partner van Yamaha Motor Europe in het WK Superbike met als teamnaam het Pata Yamaha Official WorldSBK Team. In 2016 keerde Yamaha na een afwezigheid van vier seizoenen terug in het WK Superbike en het doel voor 2019 is helder: met de nieuwe YZF-R1 strijden voor de zeges in de koningsklasse van het productieracen. Yamaha heeft al een zeer indrukwekkende geschiedenis in dit kampioenschap, waaronder natuurlijk de fantastische wereldtitel van Ben Spies in 2009. Gecombineerd met de verbluffende specificaties van de YZF-R1 biedt dit een ongeëvenaarde kans om voor de zeges te strijden.

Crescent Racing, dat als thuisbasis het Engelse Dorset heeft, maakt sinds 2012 deel uit van het WK Superbike. Daarvoor reed het team vijftien jaar in het Britse kampioenschap, op zowel Superbike-, Supersport- als Superstock-niveau. Teammanager Paul Denning, een voormalig coureur, werkte bovendien zeven jaar in de MotoGP als teammanager.

Een mooi hoogtepunt in de 20-jarige Crescent-geschiedenis is 2004 toen John Reynolds de Britse Superbike-titel won en teamgenoot Yukio Kagayama derde werd. Andere hoogtepunten zijn de twee vice-titels in het BSB en vijf andere nationale kampioenschappen.

In 2017 behaalde het Pata Yamaha Official WorldSBK Team zes podiumplaatsen met Michael van der Mark (2) en Alex Lowes (4). De twee boekten ongekend veel progressie gedurende het seizoen en werden daardoor aan het einde van het seizoen echte podiumkandidaten. De opwaartse lijn werd in 2018 vastgehouden met 14 podiums voor Van der Mark (10) en Lowes (4). De twee rijders bezorgden het Pata Yamaha WorldSBK Team ook de eerste zeges in het WorldSBK, met Van der Mark twee keer op Donington Park en Lowes op Brno. Op de Pata Yamaha Official WorldSBK YZF-R1’s maken ze in 2019 een aanval op de titel.

Yamaha Motor Europe blijft binnen de samenwerking met Crescent Racing de volledige verantwoordelijkheid houden over de racestrategie en de technische ontwikkeling, terwijl Crescent zorgdraagt voor de zeer ervaren en toegewijde ingenieurs en het technisch personeel binnen het team.