Title Image

Blog

Imola Friday 2016

VRUCHTBARE TESTDAG VOOR HET HONDA WORLDSBK TEAM OP MISANO

  |   News Racing

Het Honda WorldSBK Team heeft als voorbereiding op de tweede Italiaanse ronde van het WK Superbike, welke gepland staat van vrijdag 17 tot en met zondag 19 juni, alvast een dag getest op het Misano World Circuit. Michael van der Mark en Nicky Hayden konden veel werk verzetten hoewel de test vanaf 15.00 uur gehinderd werd door regen.

Desondanks wisten beide rijders 58 ronden te maken en kregen daardoor ruimschoots de tijd om nieuwe chassisonderdelen van de Honda CBR1000RR Fireblade SP te testen. Van der Mark en Hayden probeerden verder ook verschillende gearing opties en chassis afstellingen om zo klaar te zijn voor de wedstrijden op Misano van later deze maand. De Rotterdammer noteerde uiteindelijk op gebruikte banden een beste tijd van 1.36,2.

Het team is inmiddels alweer onderweg naar het hoofdkwartier in Nieuwleusen om daar de data verder te analyseren.

Michael van der Mark: “Ik ben erg blij met hoe de test verlopen is. Normaal gesproken is er tijdens een raceweekeinde simpelweg niet genoeg tijd om veel te kunnen testen en te evalueren, dus dan is een testdag meer dan welkom. We hebben goede resultaten geboekt en ik denk dat we weer de goede richting te pakken hebben. Het is alleen erg jammer dat het begon te regenen, want we wilden nog naar meer zaken kijken. Ik kijk in ieder geval erg uit naar het raceweekeinde op Misano om te kunnen zien wat de resultaten van het testwerk zijn.”