Title Image

Blog

Voorbeschouwing Assen 2016

VEEL VERWACHTINGEN VOOR ASSEN IN HET HONDA WORLDSBK TEAM

  |   News Racing

Het Honda WorldSBK Team is na een zeer korte reis aangekomen op het TT Circuit van Assen, waar dit weekeinde de vierde ronde van het WK Superbike 2016-kampioenschap wordt verreden. Het is voor zowel het team als Michael van der Mark natuurlijk de thuisrace en dat maakt het weekeinde extra bijzonder. Vorig jaar eindigde Van der Mark in Nederland bovendien twee keer op het podium nadat hij er in 2014 z’n eerste WK Supersport-race wist te winnen.

De relatie tussen het TT Circuit en de Honda CBR1000RR Fireblade is altijd al goed geweest, met onder andere negen overwinningen sinds 2004. Mede daarom hopen Michael van der Mark en Nicky Hayden na het lastige weekeinde in Aragon op Assen weer in de voorste regionen mee te kunnen strijden.

Michael van der Mark: “Ik kijk erg uit naar Assen, mede door de fantastische steun van Nederlandse fans voor zowel het team als voor mij. Assen is zonder twijfel een zeer bijzondere plaats en zo’n fantastische baan om te racen. Afgelopen jaar ging het goed met een dubbel podium en daarom ben ik gretig om hetzelfde te doen en de afgelopen SBK-ronde achter ons te laten.”