Title Image

Blog

VAN DER MARK TEVREDEN NA EERSTE TRAININGSDAG OP PORTIMAO

  |   News Racing

Michael van der Mark is vastberaden om dit weekeinde op het Autódromo Internacional do Algarve zijn podiumprestatie van Jerez minimaal te herhalen, maar nog liever gaat hij tijdens de derde ronde van het FIM Superbike Wereldkampioenschap natuurlijk de strijd om de overwinning aan. Tijdens de eerste vrije training legden Van der Mark en zijn teamgenoot Toprak Razgatlıoğlu een gezonde basis voor succes met een 1-2 voor Pata Yamaha WorldSBK Official Team with Rizla, waarbij Michael als tweede eindigde.

 

In de middag concentreerde Van der Mark zich met gebruikte banden enkel op de afstelling waarbij hij dankzij een 1’42.722 als zesde eindigde. Beide Pata Yamaha-rijders noteerden hoge topsnelheden op het golvende start-finish-gedeelte: 312.3 km/u voor Van der Mark (derde) en 314.1 km/u voor Razgatlıoğlu (tweede).

 

Michael van der Mark: P6 – 1’42.722 – Pata Yamaha WorldSBK Official Team: “Ik ben best tevreden met de motorfiets en vanaf het begin voelde het best goed. We hadden een beetje moeite met het ingaan van de bochten en vanmorgen konden we de oplossing niet echt vinden. In de middag hebben we tijdens de sessie een grote verandering aangebracht aan de voorkant van de motorfiets en ik voelde mij meteen een stuk beter ermee. Ik kon de motor stoppen en dit was wat ik zocht op de R1. Er zijn nog een aantal punten te verbeteren, maar om eerlijk te zijn was ik met mijn tempo in de middag, na vanmorgen, best tevreden en het goede gevoel met de motor betekent dat ik er gemakkelijk op kan rijden en mij kan concentreren op de gebieden die we nog moeten zien te verbeteren.”