Title Image

Blog

VAN DER MARK OP HET PODIUM IN JEREZ

  |   News Racing

Het Pata Yamaha WorldSBK Official Team, with Rizla, behaalde vandaag twee podiums in het FIM Superbike Wereldkampioenschap op Jerez. Michael van der Mark stond op het podium in de sprintrace over tien ronden.

 

Van der Mark had na de DNF van zaterdag een flink aantal punten nodig en maakte een solide start in de Superpole Race en behield de vierde plaats. Michael zat continu kort achter de podiumplaatsen en profiteerde van een probleem bij zijn teamgenoot en pakte zo zijn eerste podiumplaats van 2020. In Race 2 worstelde Van der Mark – door de stijgende baantemperaturen – met grip en eindigde uiteindelijk net achter Rea op de zevende plaats en scoorde wederom belangrijke WK-punten.

 

Michael van der Mark – SPRC: P3, Race 2: P7 – Pata Yamaha WorldSBK Official Team: “Na het missen van het podium op Phillip Island en ook gisteren, was het goed om weer in de top drie te staan na de Superpole Race. Ik was niet echt blij met de motor en we probeerden dat op te lossen voor de tweede race van de dag. Maar omdat de omstandigheden een stuk warmer waren, worstelde ik met de voorkant. Dat ik in een groep zat hielp niet en uiteindelijk werd de bandentemperatuur te hoog. We scoorden wel een behoorlijk aantal punten, maar nu moeten we ons concentreren op een beter resultaat in Portimao. Het is een baan waar ik van geniet en ik denk dat we vooraan kunnen meestrijden.”