Blog

2014 Losail - Michael van der Mark

VAN DER MARK KLAAR VOOR SEIZOENSFINALE

|   News Racing

Michael van der Mark kijkt erg uit naar de elfde en laatste WK Supersport-race van 2014. De seizoensfinale vindt dit weekeinde (31 oktober – 2 november) plaats op het Losail International Circuit in Qatar. Van der Mark, afgelopen zondag 22 jaar geworden, is sinds Jerez al kampioen maar wil 2014 op een speciale manier afsluiten. Tot nu toe werd hij, uitgezonderd Phillip Island, altijd eerste of tweede en pakte liefst vijf zeges.

Het WK Supersport reed in 2009 voor het laatst op het 5,38 kilometer lange Losail International Circuit. Toen was het Eugene Laverty op de Honda CBR600RR die de zege pakte. De laatste race van 2014 is tevens de eerste Supersport-wedstrijd ooit die onder kunstlicht verreden wordt.

Michael van der Mark: “Ik had afgelopen weekend een fijne verjaardag met mijn familie, maar nu ligt de focus op de laatste race van het seizoen. Ik ben nog nooit in Qatar geweest, maar ik ben echt enthousiast om er dit weekend te racen. Ik hou bovendien van het leren van nieuwe circuits en de baan ziet er geweldig uit. Het karakter van het circuit lijkt prima bij onze motorfiets te passen. Ook in het donker rijden gaat een nieuwe ervaring zijn. Ik heb verder begrepen dat het zand in de woestijn wat problemen met grip kan veroorzaken, maar dat is natuurlijk voor iedereen hetzelfde. Dit zal mijn laatste race op de CBR600RR Supersport zijn en dat is best een beetje emotioneel!”

Pieter Breddels (technisch coördinator): “Mikey hoeft zich in Qatar nergens zorgen over te maken – hij is al kampioen en hij gaat naar het WK Superbike volgend jaar – zodat hij kan doen wat hij moet doen en kan strijden voor de overwinning in z’n laatste WK Supersport-race. Hopelijk eindigen onze beide rijders op het podium dit weekeinde.”